CAMPER TERUGVERDIENEN? VERHUUR JE CAMPER!

VERHUUR MAKKELIJK, VEILIG EN EENVOUDIG JE CAMPER

Kun jij extra geld gebruiken? Of wil je de bouw van je camper snel terug te verdienen? Verhuur je camper! Mensen staan momenteel te springen om campers! De vraag is nog nooit zo groot geweest. En dat terwijl jouw (zelfbouw) camper waarschijnlijk de helft van het jaar in de stalling staat. Of thuis op de oprit. Zonde! Maar hoe gaat camper verhuur nou precies in zijn werk? En wat kun je verdienen met jouw camper? We hebben hierover Goboony, het grootste camper verhuur platform van Nederland, 8 vragen gesteld! 

1. HOE VIND JE EEN HUURDER?

De eerste keer je camper verhuren is best spannend. Daarom is het verstandig om dat via een gespecialiseerd platform zoals Goboony te doen. Dan weet je tenminste zeker dat alles goed is geregeld! Goboony is dé Airbnb onder de campers. Jij plaatst hierop gratis een advertentie van jouw camper. Zodra deze advertentie is gepubliceerd is jouw camper beschikbaar voor verhuur en kunnen de aanvragen binnenkomen. Easy does it!

 

2. IS MIJN CAMPER GESCHIKT VOOR VERHUUR?

Of jouw camper nou 20 jaar oud, nieuw, groot, klein, zelfgebouwd of een ‘fabriekscamper’ is: zolang jouw camper technisch in orde is kun je deze verhuren. Dat wil zeggen dat je er veilig mee kunt rijden en dat alle apparatuur naar behoren werkt. Daarnaast moet de camper er netjes verzorgd uitzien.

3. MOET IK BELASTING BETALEN OVER MIJN CAMPER VERHUUR OPBRENGSTEN?

Nee, zolang je je camper occasioneel verhuurt en zelf blijft gebruiken hoef je geen belasting te betalen. Daarnaast blijft de wegenbelasting kwarttarief bij particuliere verhuur. Mocht je je camper veel verhuren dan kan de belastingdienst de verhuur als zakelijk aanmerken. Gemiddeld kun je tot €6000,- per jaar belastingvrij verhuren.

4. DEKT MIJN VERZEKERING CAMPER VERHUUR?

Moet ik mijn camper extra verzekeren voor verhuur aan particulieren? Nee, campers zijn direct verzekerd via het Goboony platform. En het mooie hieraan is dat je deze verzekering alleen betaalt wanneer de camper wordt verhuurd. Hij wordt direct uitgeschakeld wanneer je camper weer retour is. Scheelt weer kosten en je hoeft er helemaal niets extra’s voor te doen. Super makkelijk dus!

5. WAT GEBEURT ER IN GEVAL VAN SCHADE?

De verzekering biedt een all-risk dekking en een standaard eigen risico/borg van € 1000. Op deze manier zullen mensen voorzichtiger omgaan met andermans spullen omdat hun eigen portemonnee raakt. Dit is het bedrag dat de huurder vooraf betaalt om later eventuele naheffingen mee te verrekenen. Wanneer de naheffing hoger is dan de borg die betaald is, moet de huurder bijbetalen.

6. MAG IK ZELF DE VERHUUR VOORWAARDEN BEPALEN?

Bij de meeste camper verhuur platformen mag jij zelf de voorwaarden bepalen. Denk aan: huisdieren, minimum leeftijd, welke landen, de maximum duur maar ook de maximum aantallen kilometers. Jij hebt dus volledig de regie in handen! Jij houdt zelf de verhuurkalender bij en neemt daarin dus ook op wanneer jij zelf met de camper op vakantie wil gaan.

7. AAN WIE VERHUUR IK MIJN CAMPER?

Ook dat bepaal jij zelf. Voordat je overgaat tot het verhuren van jouw camper heb je contact met de verhuurder. Controleer goed of alle gegevens van je huurder kloppen. Dus zijn de adresgegevens en het opgegeven telefoonnummer juist. Is het e-mail adres bekend? Meestal worden huurders door het verhuurplatform op een aantal punten geverifieerd.

TIP: ONTVANG EEN GRATIS PROFESSIONELE CAMPER FOTOSHOOT

We mogen iedereen die zijn camper registreert bij Goboony een gratis professionele fotoshoot aanbieden. De foto’s van deze fotoshoot kun je direct gebruiken voor het maken van een advertentie op het verhuurplatform van Goboony. Op die manier maak je een vliegende start bij het verhuren van je camper. Ga naar goboony.nl klik rechtsboven op ‘registreren’, doorloop de stappen en vul bij de laatste stap de actiecode ‘bynomadsfoto‘ in. Je wordt vervolgens gebeld voor een gratis afspraak.

Let op: Ook geldig voor campers die nu nog niet af zijn (maak een afspraak voor een paar maanden later)

GRATIS E-BOOK: HOEVEEL KAN IK MET MIJN CAMPER VERDIENEN?

Dit hangt van verschillende factoren af. Zoals het type camper, de verhuurperiode, het seizoen, de leeftijd van de camper en het aantal slaapplaatsen. Als verhuurder bepaal jij zelf de verhuurprijs. Er is dus geen ‘standaard’. Maar om je enigszins een idee te geven: tijdens de zomer verdien je al gauw zo’n € 1900 per keer dat je je camper verhuurt. En ja, dit is in de meeste gevallen belastingvrij!

Tip: Benieuwd wat jij met jouw camper kunt verdienen? En wil je antwoord op al jouw vragen? Download direct het gratis e-book ‘zorgeloos verhuren’ van Goboony.

camper verhuur

Showing 23 comments
 • Inès
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik vroeg me af of dit ook geldt voor een Belgisch busje, of is Goboony enkel voor nerderlanders en Nederlandse busjes?

  Alvast bedankt 🙂
  Groetjes inès

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Inès,

   Dit geldt ook voor Belgische busjes. Laat ons weten als je andere vragen hebt 🙂

   Groeten,
   Esther en Kay

 • Inge
  Beantwoorden

  Als de camper in het buitenland kapot gaat hoe is de reparatie dan geregeld?

  Als hij niet binnen een aantal dagen te maken is dan krijgt de verhuurder neem ik aan alternatief vervoer via de verzekering? Hoe komt mijn camper dan terug in Nederland en wie heeft er contact met de garage? Is dat aan de huurder, ik of de verzekering?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Inge,

   Bij Goboony kun je een dagverzekering afsluiten die financiële bescherming biedt tijdens de verhuur van je camper. Deze verzekering is alleen geldig tijdens de verhuur, dus je hebt geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd. Naast financiële zekerheid biedt deze verzekering ook 24/7 pechhulp. Hierbij krijgt de huurder 24/7 hulp in geval van pech, als hij/zij niet meer verder kan rijden door schade, of als hij of zij niet in staat is om het voertuig te besturen. Reparatie ter plaatse, het naar een garage slepen, of de repatriëring van het voertuig wordt verzorgd. Daarnaast worden de kosten voor een vervangend voertuig en/of accommodatie vergoed. Lees hier alle voorwaarden van de Goboony Dagverzekering.

 • Lysanne
  Beantwoorden

  Hoi! Ik las op de website dat de verzekering alleen geldt voor particulier verhuur. Ik wil mijn bus/camper zakelijk gaan kopen en verbouwen. Hoe doe ik dit dan met de verzekering?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Lysanne,
   Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met jouw gewenste verzekeraar. Zij kunnen je hierin het beste adviseren.
   Succes en alvast veel plezier met het bouwen van je bus!

 • Laura
  Beantwoorden

  Hi!
  Ik denk er ook over om mijn camper te gaan verhuren, maar las dat dit niet met alle verzekeringen kan. Bijvoorbeeld de verzekering van de ANWB zou dit niet toelaten? Of laten ze dit wel toe als je het via een platform zoals GoBoony verhuurd, omdat de verzekering dan via GoBoony is geregeld? Weten jullie hier iets van?
  Thanks alvast!

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Laura, tof dat je je camper misschien wil gaan verhuren! In principe kan je met elke verzekering gebruik maken van de Goboony dagverzekering. Deze verzekering is een aanvulling op je bestaande (primaire) camperverzekering en dekt potentiële financiële schade als gevolg van claims tijdens de verhuurperiode. Helaas zijn er enkele verzekeraars die tegenwerken, zonder juridische grond. Je kunt daarom het beste even contact opnemen met jouw verzekeraar en aanhoren hoe de vork precies in de steel zit. Succes!

 • Hermco Kwak
  Beantwoorden

  Dank voor je informatieve mail. Een vraag; hoe worden buitenlandse bekeuringen afgehandeld? Deze staan op naam van de kentekenhouder en komen vaak weken, maanden later binnen. Mvg Herman

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Herman, graag gedaan! Wij hebben jouw vraag nagevraagd bij Goboony. Mocht er een buitenlandse bekeuring binnenkomen dan dien je contact op te nemen met de huurder met de vraag de boete of tolheffing te betalen. Doen ze dit niet of reageren ze niet binnen 1 week dan betaalt Goboony het uit.

 • Marlinka Wams
  Beantwoorden

  Dank je wel voor al jullie nuttige informatie! Van bouw tot zelfs eventuele verhuur. Top!

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Bedankt :)! Erg leuk om te horen

 • Rien van Duren
  Beantwoorden

  Wat leuk om al jullie informatie te lezen. Ik ben helemaal niet van plan zelf een camper te gaan bouwen maar zou er bijna aan beginnen wanneer ik zo alles telkens lees.
  Super goed en duidelijk beschreven en in beeld gebracht. Wie weet komt het er toch nog een keer van. Hebben jullie ook aanbevelingen voor welk type bus je het beste zou gaan? Complimenten dus en veel geluk!

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Rien,
   bedankt voor je berichtje en complimenten. Onwijs leuk om te lezen!
   We hebben een artikel geschreven over de meeste geschikte bussen voor campers. Misschien haalt dat je over de streep om toch te beginnen 😉

 • Greg van Gestel
  Beantwoorden

  Hi!

  Moet je camper all risk verzekerd zijn wil je het gaan verhuren via Goboony?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Greg,
   Bij Goboony kun je voor de verhuur van je camper een aparte dagverzekering afsluiten. Deze verzekering is alleen geldig tijdens de verhuur. Zo heb je dus geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd. De Goboony dagverzekering is een aanvulling op je bestaande camperverzekering en dekt potentiële financiële schade als gevolg van claims tijdens de verhuurperiode. Let wel: niet alle verzekeraars staan verhuur toe. Zelfs niet als je de dagverzekering afsluit. Het beste kun je even contact opnemen met Goboony.

 • Ceciel
  Beantwoorden

  Hallo, ik zou het liefst mijn camper ook zakelijk gaan verhuren. Heeft iemand daar meer informatie over, hoe dat bv zit met de belastingdienst. En hoe vaak je hem dan ‘moet’ verhuren wil de belastingdienst de camper als een zakelijke investering zien?
  Groet Ceciel

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Ceciel,
   Als particulier kun je door jouw camper te verhuren tot circa €6000 per jaar belastingvrij verdienen. Zodra je jouw camper meer verhuurt zul je BTW moeten betalen, maar ook meer wegenbelasting. Je zult jouw genereerde verhuur inkomsten dan moeten opgeven bij de Belastingdienst. Voor de exacte regelgeving adviseren we om telefonisch contact op te nemen met de Belastingdienst. Vergeet ook niet om een camperverzekering af te sluiten die zakelijke verhuur dekt!

 • Richard van Omster
  Beantwoorden

  Goed om te weten waar ik op moet letten bij het huren van een caravan of camper. Ik had vooral vragen over de verzekeringen die ik eventueel af moet sluiten. Handig om te weten dat verzekeringen vaak tegen bijbetaling afgesloten kunnen worden met de reis.

 • Christine Bielok
  Beantwoorden

  Hallo, hoe zit het met inkomsten van camper verhuur en zorg- of huurtoeslag?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Christine, dit kun je het beste even informeren bij de Belastingdienst.

 • jan van Wijck
  Beantwoorden

  Het zou kunnen gebeuren dat de camper na een ongeval of wegens een grote reparatie tijdens de huur een periode niet bruikbaar is, en dat dit overloopt in een volgende huurperiode. Kan dan de volgende huurder claimen of iets dergelijks?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Dag Jan, indien er bij een definitieve boeking sprake is van overmacht vanuit de zijde van de verhuurder, dan zal Goboony beoordelen of dit daadwerkelijk het geval is. Je kunt er meer over lezen in de Algemene Voorwaarden onder punt 5. Annulering.

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter