Voordelig een camper huren

Roadtrip nederland? Huur een toffe retro camper!

Camper roadtrip Nederland met betaalbare camper

Stel je eens voor: lekker op pad in eigen land met een camper. Ervaar ongekende vrijheid en tegelijkertijd het comfort van altijd een huisje op wielen bij je hebben. Reis met de camper bijvoorbeeld naar de prachtige Veluwe en kampeer tussen de bossen, wandel over het grootste stuifzandgebied van Europa of lees een boek en luier voor je camper. Laat je ‘s morgens wekken door zingende vogels en val in slaap met een knisperend houtvuur onder een heldere sterrenhemel. Even compleet offline! Dat is precies hoe wij onze mini camper roadtrip door Nederland hebben ervaren. In samenwerking met Goboony (Airbnb van campers) huurden wij een toffe, betaalbare retro Volkswagen camper en maakten een driedaagse roadtrip over de Veluwe waarbij op waanzinnige plekken midden in de natuur kampeerden. Wij vertellen je in dit artikel alles over onze relaxte mini-vakantie met camper. 

Huur een klassieke Volkswagen camperbus bij Goboony en ga op avontuur in eigen land

Onze driedaagse roadtrip over de veluwe

Ondanks dat we echte wereldreizigers zijn, trekken we er ook graag op uit in eigen land. Binnen no-time ben je namelijk in prachtige natuur, maar als echte vanlife liefhebbers gaan we wel het liefst op pad met een camper. Omdat onze eigen camper nog even op zich liet wachten mochten wij van Goboony op pad met een camper uit hun ruime aanbod. Wij kozen voor een klassieke Volkswagen bus; een t2 busje. Altijd als we zo’n bus zien maakt ons hart een sprongetje, ze hebben echt iets magisch. Daarom droomden we er altijd al van om ooit met zo’n Volkswagen bus een toffe roadtrip te maken. Deze droom werd nu dus werkelijkheid: met een fel oranje Volkswagen bus reisden we naar de prachtige Veluwe om daar drie dagen te kamperen midden in de natuur. Hieronder volgt een beschrijving van onze zeer ontspannen mini-vakantie en roadtrip over de Veluwe die jij ook kunt maken. Zowel met je eigen camper als met een gehuurde van Goboony.

Dag 1: camper ophalen en ultiem genieten

Nadat we de camper hadden opgehaald bij de eigenaar en uitgebreide instructie hadden gekregen over hoe alles werkte, waren we klaar om te vertrekken naar onze eerste overnachtingsplek ‘Natuurkampeerterrein de Harskamperdennen’. Hier kampeer je zoals kamperen bedoeld is: op ruime plekken gelegen tussen oude dennenbomen met een glooiend landschap. De Harskamperdennen heeft een gezellige overdekte kampvuurplek, speelveldjes en uitstekende (sanitaire) voorzieningen. Het grote verschil met een camping is dat je op een Natuurkampeerterrein kampeert in de meest pure vorm: ver weg van alle drukte en tussen prachtige landschappen. Hier ga je echt heen voor je rust. En wij dus ook: nadat we ons hadden geïnstalleerd en een wandeling over het Natuurkampeerterrein hadden gemaakt, zijn we een boekje gaan lezen en vrijwel niet meer uit onze stoel gekomen.

Natuurkampeerterrein Harskamperdennen

Wandelen over natuurkampeerterrein Harskamperdennen

Kampeerplek Harskamperdennen de Veluwe

Dag 2: hoogtepunten van de veluwe verkennen

Na een rustig ontbijt waarbij zonnestralen die tussen de dennenbomen door schenen onze gezichten verwarmden, trokken wij onze wandelschoenen aan. Vanaf de Harskamperdennen kun je namelijk verschillende wandel- en fietsroutes maken waaronder naar het Kootwijkerzand. Dit is met 700 hectare het allergrootste stuifzandgebied van Europa. Alleen al de wandeling erheen is een traktatie: je passeert paarse heides en wandelt door heerlijk geurende dennenbomen. Voor een weids uitzicht over Kootwijkerzand beklim je de 13,5 meter hoge uitkijktoren.

Een andere bezienswaardigheid op de Veluwe is Radio Kootwijk, het voormalig zendstation van waaruit in de jaren dertig van de vorige eeuw radiocontact werd onderhouden met Nederlands-Indië. Dit ligt op ongeveer 7 kilometer van het natuurkampeerterrein. Check van tevoren wel of er rondleidingen worden gegeven, anders kun je er niet naar binnen. Maar het gebied eromheen is ook prachtig. Heb je geen zin om te wandelen dan kun je een fiets huren bij de Harskamperdennen. 

Wil je nog meer hoogtepunten en bezienswaardigheden van de Veluwe ontdekken? Ga dan bijvoorbeeld naar het Kröller-Möller Museum. Wij hadden hier helaas geen tijd meer voor. We moesten namelijk door naar onze volgende bestemming: Natuurkampeerterrein de Haverkamp. Dit gastvrije en gemoedelijke kampeerterrein ligt tussen de Veluwe en de IJssel en biedt prachtige kampeerplekken. Ook leuk: je kunt hier een houtkachel huren. Dit maakt de campvibe helemaal compleet!

Wandelen over de Veluwe - by NOMADS

Hoogtepunten Veluwe: Kootwijkerzand - grootste stuifzandgebied van Europa

Uitzicht over Kootwijkerzand vanaf de uitkijktoren

Bij Natuurkampeerterrein de Haverkamp kun je een houtkachel huren voor bij je kampeerplaats

Dag 3: fietsend de omgeving verkennen

Om de omgeving te verkennen huurden wij bij de Haverkamp een fiets. Vanaf de Haverkamp zijn er namelijk talloze wandel-en fietsroutes mogelijk. Wij fietsen naar recreatieplas Bussloo dat op circa 3 km afstand ligt. Wil je liever een stad bezoeken? Fiets dan naar een van de Hanzesteden Zutphen of Deventer die ook dichtbij liggen. Na onze fietstocht is het helaas tijd om weer in te pakken ende camper veilig af te leveren bij de eigenaar. We hadden er zeker nog wel een week aan vast willen plakken, want er is genoeg te doen en zien op de Veluwe maar aan al het leuks komt een eind. Toch zijn we na deze drie heerlijke dagen in de natuur en met een camper weer volledig opgeladen.

Natuurkampeerterrein de Haverkamp - by NOMADS

Hoogtepunten Veluwe: Fietsen over de Veluwe

Recreatieplas Bussloo - by NOMADS

Tip: huur voordelig een camper van een particulier met Goboony

Zou je ook wel eens op pad willen met een camper om te genieten van #vanlife zonder daar meteen de hoofdprijs voor te betalen? Dat kan! Bij Goboony huur je namelijk een camper direct van de eigenaar. En daarmee ben je 40% voordeliger uit dan wanneer je een camper huurt bij een ander verhuurbedrijf! Bovendien heeft Goboony het grootste aanbod campers in Nederland en zo kun je dus vrijwel altijd een camper huren waar en wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld zo’n klassieke Volkswagen bus. Een T2 Volkswagen bus waar wij mee hebben gereisd en waar je met 4 personen in kunt slapen huur je al vanaf €88 per dag. Maar er zijn zelfs al Volkswagen busjes te huur vanaf €34 per dag! Waar wacht je nog op? Trommel je reisgezelschap op (of ga alleen), prik een datum en boek direct een camper uit het beschikbare aanbod van Goboony.

Huur een toffe retro Volkswagen camper bij Goboony

Ga op mini-vakantie in eigen land

Goboony heeft naast het grote aanbod campers ook geweldige roadtrips uitgestippeld in Nederland. Daarnaast bieden ze inspiratie met mooie camperplaatsen in eigen land. De uitgestippelde roadtrips zijn zowel met de eigen camper te volgen als met een gehuurde camper. Laat je hier inspireren voor jouw volgende camper trip in eigen land door de uitgestippelde roadtrips.

Relaxen bij Natuurkampeerterrein de Haverkamp op de Veluwe

Stap voor stap leren hoe je een camper bouwt?

Download ons gratis e-book camper bouwen.

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

4 Vragen en reacties

  1. Wat een leuke reportage Kay en Esther en wat een goed idee om ook het prachtige Nederland te promoten. Wij weten allang al hoe mooi het is in ons kikkerlandje en dat is vooral op de fiets en door te wandelen, goed te ontdekken.
    Nog veel plezier met jullie reizen!

    1. Dankje! Het was geweldig 🙂 Mocht je nog andere tips voor in Nederland hebben.. we horen het graag hier!

    1. Bedankt Bertus, leuk om te horen! En helemaal mee eens; genoeg te ontdekken hier. Wij hadden op de Veluwe soms echt het idee in het buitenland te zijn; het is echt prachtig! Mocht je nog andere tips voor in Nederland hebben; we horen het graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven