de-mooiste-stranden-van-nieuw-zeeland-by-nomads

Stranden Nieuw-Zeeland: dit zijn de 10 mooiste!

10 Stranden van Nieuw-Zeeland die jou versteld doen staan

Wanneer je aan Nieuw-Zeeland denkt zullen stranden hoogstwaarschijnlijk niet het eerste zijn wat er in je gedachten opkomt. Grote kans dat je Nieuw-Zeeland eerder associeert met hoge bergtoppen, ontelbare schapen en vriendelijke mensen. Toch bezit Nieuw-Zeeland waanzinnige stranden en dat is ook niet zo gek met een kuststrook van meer dan 14.000 kilometer. In dit artikel lees je welke 10 stranden wij tot de beste van Nieuw-Zeeland berekenen en je niet wil missen tijdens jouw roadtrip. De meeste van onze favoriete stranden in Nieuw-Zeeland zijn gelegen op het Noordereiland, maar het Zuidereiland bezit toch ook een paar mooie parels. Onderaan het artikel hebben we ook een kaart toegevoegd waarmee je in één oogopslag kunt zien waar de stranden zijn gelegen.

Top 10 stranden Nieuw-Zeeland

1. New Chums Beach

New Chums Beach wordt zelfs geranked als één van de mooiste stranden ter wereld en is ook onze absolute nummer één strand van Nieuw-Zeeland. Misschien komt dit doordat het strand zo afgelegen is; je kunt het alleen bereiken per boot of door een dertig minuut durende wandeling vanuit Whangapoua – het dichtstbijzijnde dorpje en tevens badplaats waar ook mooi stranden zijn. De wandeling is het makkelijkst te maken bij laag tij, omdat vloed een rivier creëert die je anders moet doorkruizen. De track loopt langs de kust waarbij je over rotspartijen moet klimmen en door struiken dus trek goede schoenen aan. Na dertig minuten kom je dan eindelijk aan bij New Chums Beach: het mooiste strand van Nieuw-Zeeland. Wit zand, een azuurblauwe zee en op de achtergrond een weelderige begroeiing en glooiend landschap. Adembenemend mooi! En het fijne is ook dat het (nog) niet ontdekt is bij de grote massa. Aanrader is om zonsondergang te bekijken vanaf het uitzichtpunt dat je kunt bereiken door nog voordat je het strand bereikt rechtsaf te slaan en zo’n 10 minuten steil omhoog te klimmen.

New Chums Beach: must see Noordereiland Nieuw Zeeland

2. Cathedral Cove

Een andere zeer mooi strand gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is Cathedral Cove. Het is een van de populairste stranden van Nieuw-Zeeland en je hebt het dan ook ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen op Social Media of in een vakantiebrochure. Dit fijne roze getinte zandstrand met indrukwekkende rotsen is alleen per watertaxi, kajak of te voet te bereiken. De track start in Hahei en na ongeveer 50 minuten wandelen kom je aan bij Cathedral Cove. Zonsopgang is hier echt fantastisch!

Cathedral Cove Nieuw Zeeland

Daghikes Noordereiland Nieuw-Zeeland - Cathedral Cove

3. Bark Bay Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park bezit een aantal van Nieuw-Zeeland’s mooiste stranden. Denk aan fijn zand met een goudgele kleur, gelegen in idyllische baaitjes en helder turquoise gekleurd zeewater. Bark Bay is één van die prachtige stranden in het Abel Tasman National Park. Je kunt er alleen komen te voet, per kajak of per watertaxi. En om het plaatje nog idyllischer te maken: het is mogelijk om op het strand te kamperen met een tentje. Dit dien je overigens wel op tijd te reserveren, met name in het hoogseizoen. Lees ons uitgebreide artikel over het Abel Tasman National Park waarin we alles vertellen wat je erover moet weten (lees vervoer, faciliteiten etc.).

Bark Bay Abel Tasman National Park - by NOMADS

4. Medlands Beach Abel Tasman National Park

Medlands Beach ligt ook in het Abel Tasman National Park en is een idyllisch strandje: klein, fijn wit zand, en zeer rustig. Daarmee is dit strand de ideale plek om lekker te relaxen! Je kunt het bereiken per kajak, of door een watertaxi te nemen naar Bark Bay en 10 minuten te wandelen.

Abel Tasman National Park - Sandfly Beach

5. Torrent Bay Abel Tasman National Park

Nog een ander waanzinnig strand gelegen in het Abel Tasman National Park is Torrent Bay. Dit langgerekte strand is de perfecte plek om te zwemmen vanwege de aangename temperatuur van het water.

Abel Tasman National Park - Torrent Bay

6. Wharariki Beach

Wharariki Beach is een afgelegen strand gelegen in het uiterste Noorden van het Zuidereiland. Om er te komen moet je eerst zo’n 20 minuten over een onverharde gravel road rijden en vervolgens nog zo’n 20 minuten wandelen. Maar juist dat draagt bij aan de magie van dit strand. Wat dit strand nog meer bijzonder maakt zijn de fraaie rotsformaties die in het water staan en dat er vrijwel altijd (jonge) zeehonden op het strand liggen. Zwemmen en bakken op strand zijn overigens niet aan te raden vanwege de sterke stroming en wind. Tip: zorg dat je hier tijdens zonsondergang bent. Dit schijnt nog magischer te zijn dan overdag hebben wij van meerdere reizigers gehoord. Je kunt overnachten op de nabijgelegen camping.

Wharariki beach Zuidereiland Nieuw-Zeeland

7. Hahei Beach

Hahei Beach ligt net als Cathedral Cove in Coromandel Peninsula – een schiereiland op het Noordereiland. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige zandstranden en Hahei Beach is daar zo eentje van. Fijn zand en een turquoise gekleurd zee. Ideaal om een dagje te bakken!

Mooiste stranden Nieuw-Zeeland - Hahei Beach

8. Tokerau Beach

Tokerau Beach is gelegen aan de noordoostkust van het Noordereiland en heeft een speciaal plekje in ons hart. Je kunt hier namelijk met je camper pal aan het strand kamperen. Zo kun je dus vanuit je camper de zon op zien komen, naar het strand rollen om vervolgens een frisse duik te nemen of te surfen en ’s nachts kun je genieten van een prachtige sterrenhemel. Wij hebben hier zelfs orka’s voorbij zien zwemmen terwijl we voor onze camper een wijntje dronken en tegelijkertijd genoten van een schitterende zonsondergang. En wij hebben ons laten vertellen dat er regelmatige orka’s voorbij zwemmen. Alleen daarom al is Tokerau Beach zeker een bezoekje waard!

Tokerau Beach behoort tot de 10 mooiste stranden Nieuw-Zeeland

9. Hukawai Beach

Hukuwai Beach ligt bij het plaatsje Opotiki in de Bay of Island aan de Ooskust van het Noordereiland en is wat ons betreft een echte aanrader. Je kunt hier zelfs pal aan het strand en gratis kamperen met een self-contained camper. Vanuit je camper zie je dan de zon opkomen; waanzinnig! Wat wij zo mooi vinden aan Hukuwai Beach is het glooiende landschap op de achtergrond en het feit dat het er vrij rustig is.

Bay of Plenty - Hukuwai Beach Noordereiland Nieuw-Zeeland

10. Hawaï

Alhoewel de naam ander doet vermoeden, ligt dit indrukwekkend zwarte kiezelstrand in Nieuw-Zeeland. En wel aan de afgelegen Oostkust van het Noordereiland dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Het strand is niet zonder reden naar Hawaï vernoemd; het heeft het namelijk erg veel weg van sommige Hawaïaanse stranden vanwege het aangrenzende bergachtige landschap. De combinatie van de verplettende schoonheid en het afgelegene maakt dit één van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland.

Hawai - mooiste stranden van Nieuw-Zeeland

Kaart 10 mooiste stranden Nieuw-Zeeland

Dit zijn de 10 stranden van Nieuw-Zeeland die ons echt versteld hebben doen staan qua schoonheid. Maar Nieuw-Zeeland beschikt over een enorme kustlijn dus er zijn nog veel meer mooie stranden te ontdekken. Één ding is zeker: tijdens jouw roadtrip door dit waanzinnige land kom je hoe dan ook een paar fantastische stranden tegen!

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Bekijk al onze blogs
over Nieuw-Zeeland

Bergwandelen

Naar alle blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven