BACALAR: DE MALEDIVEN VAN MEXICO

4 TOP ACTIVITEITEN VOOR 2 DAGEN BACALAR

Laguna Bacalar; een prachtig zoetwatermeer met 7 kleuren en verschillende cenotes dat nog niet is overspoeld door massatoerisme. Waan je in Bora Bora of de Malediven.. alleen dan is dit paradijs een stuk voordeliger en bevindt het zich in het zuiden van de Yucatan provincie in Mexico. Het is de plek om een aantal dagen te ontspannen en wat ons betreft dan ook een absolute aanrader die je rondreis in Mexico compleet maakt. Wij geven je tips voor de leukste activiteiten, beste slaapplekken en lekkerste restaurants.

YouTube player

WAT TE DOEN IN BACALAR? 4 TOFFE ACTIVITEITEN

1. ZIE DE ZON OPKOMEN TIJDENS EEN SUP-TOUR

Ok.. je moet wel vroeg uit de veren, maar daar krijg je veel voor terug. Om 5 uur sta je suppend (stand up paddleboarding) op een op Laguna Bacalar om samen met een groep en gids de zon op te zien komen. Tijdens de 3 uur durende tocht zie je de kleuren van het meer veranderen waarbij de ene kleur nog mooier is dan de andere en paddel je langs de Cenote Negro en El Canal De Los Pirates. Ontbijt en foto’s zijn inbegrepen voor slechts 450 pesos. Leuker kan je de dag niet beginnen!

2. HUUR EEN KAJAK

Wil je Laguna Bacalar op je eigen tempo bewonderen of is je budget iets minder toereikend? Dan is kajakken een goed alternatief! Kajak bijvoorbeeld naar de 85m diepe Cenote Negro waar het water, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk donkerder is. Slinger jezelf met een touw het water in of bekijk de onderwaterwereld met een snorkel. Kajak vervolgens naar El Canal de Los Piratos waar je een frisse duik kunt nemen in misschien wel de mooiste plek van het meer. De kleuren van het water zijn hier echt schitterend! Wij hebben een tweepersoonskajak gehuurd bij het Blue Monkey hostel en betaalden voor 3 uur 360 pesos. Voor 2 uur betaal je 300 pesos.

3. VERKEN LAGUNA BACALAR MET EEN RELAXTE ZEILBOOT

Zijn suppen en kajakken te actief voor jou? Kies dan voor een boottocht per catamaran of idyllische zeilboot. Vul je tas met koude Corona’s en laat je varen over prachtig turquoise water en langs verschillende cenotes. De gids voorziet je van vers fruit en vertelt je interessante weetjes over de omgeving en de geschiedenis. Uiteraard is er voldoende tijd om een frisse duik te nemen en te snorkelen. Voor 500 pesos ben je 4 uur zoet, bij een catamaran liggen de prijzen hoger. Je kunt ook kiezen voor een privéboot. Er zijn verschillende touraanbieders, check dus goed wat voor boot ze hebben en wat er allemaal bij de tour is inbegrepen.

4. BEZOEK HET SAN FELIPE FORT

Ben je uitgespeeld op het meer? Dan kun je Fort San Felipe bezoeken gelegen in het centrum van Bacalar. De fort was in 1729 gebouwd om te beschermen tegen aanvallen van piraten. Vandaag de dag wordt het fort gebruikt als historisch museum. Na een bezoek aan het fort kun je te voet het kleine centrum van Bacalar verkennen of eten in één van onze favoriete restaurants.

Activiteiten Bacalar - Fort

 

BEWAAR OP PINTEREST VOOR LATER:

Wat te doen in Bacalar Mexico: 4 toffe activiteiten - by NOMADS

LEES MEER OVER MEXICO

3 Top Hotels en Hostels in Bacalar
De beste restaurants in Bacalar
Palenque: een prachtige Maya stad in de jungle

Alle blogs over Mexico

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter