Auto huren Madeira tips

Auto huren Madeira: onze ervaring + tips om geld te besparen

Alles wat je moet weten over een auto huren op Madeira

Auto huren Madeira? Een huurauto op Madeira is een must als je alle mooie plekjes op het Portugese eiland wilt verkennen. Zonder huurauto ben je afhankelijk van tours en taxi’s die niet goedkoop zijn. En met het openbaar vervoer kun je helaas niet overal komen. Wij hebben in twee weken tijd met onze huurauto alle mooie plekken van Madeira kunnen zien. In dit artikel delen we onze ervaring en tips over hoe je een goedkope huurauto voor Madeira scoort.

Waarom je een huurauto op Madeira nodig hebt

Madeira is qua grootte nagenoeg gelijk aan de provincie Utrecht. Binnen 1,5 uur rijd je met een huurauto van de ene kant naar de andere kant van het eiland. Heb je geen huurauto dan ben je afhankelijk van openbaar vervoer, taxi’s en tours. In de hoofdstad Funchal rijden veel bussen, maar daarbuiten is het busnetwerk beperkter. Hierdoor zul je niet alles van het prachtige eiland kunnen ontdekken en dat is echt zonde! Tours en taxi’s zijn vrijwel overal verkrijgbaar, maar helaas niet goedkoop. Reis je met twee of meer personen dan is een huurauto op Madeira verreweg het meest voordelig en praktisch. Je kunt immers gaan en staan waar en wanneer je wilt.

Huurauto Madeira - tips en ervaring

Autorijden op Madeira: onze ervaring

Autorijden op Madeira is allesbehalve saai! Tijdens het rijden word je namelijk beloond met prachtige uitzichten die elke keer weer anders zijn. Bovendien hoef je geen lange afstanden af te leggen om wat van het eiland te kunnen zien. De wegen op Madeira zijn goed onderhouden en men rijdt rustig. Hoewel het in- en rondom Funchal relatief druk op de weg kan zijn, is het daarbuiten erg relaxed rijden. Het grote verschil met autorijden in Nederland is dat je op Madeira vaak te maken krijgt met steile hellingen en scherpe bochten. Daarnaast zijn er veel tunnels aangezien Madeira een vulkanisch eiland is met hoge gebergtes. In de bergen kan je te maken krijgen met mist en koeien die op de weg lopen, dus scheur hier niet met een noodgang doorheen.

Verkeersregels Madeira

Hoewel de verkeersregels op Madeira nagenoeg hetzelfde zijn als in Nederland, is er één groot verschil: invoegen op de snelweg. Je dient namelijk op de invoegstrook te stoppen en voorrang te verlenen aan de rijdende auto’s op de snelweg. Deze geven je doorgaans geen ruimte. Hier moet je dus scherp op zijn! Ook is het goed om te weten dat de in- en uitvoegstroken behoorlijk kort zijn. Er hoeft geen tol te worden betaald voor het gebruik van de wegen en tunnels. Ook parkeergeld betalen is zeldzaam op Madeira, behalve in het centrum van Funchal en bij sommige bezienswaardigheden/ activiteiten zoals bijvoorbeeld de must-do hike PR 9 Levada do Caldeirão Verde.

Auto huren Madeira - onze ervaring

Wat voor auto huren Madeira?

Een grote auto huren op Madeira is vanwege de soms stijle wegen en scherpe bochten niet aan te raden, tenzij je als gezin of met een groep vrienden comfortabel wil reizen. Ook een 4×4 is niet nodig. Je kunt het beste een compacte auto huren op Madeira, want deze is wendbaarder, economischer in gebruik en bovendien voordeliger. Let er wel op dat de huurauto beschikt over een beetje power zodat je makkelijker de stijle hellingen op komt. Voor de minder ervaren autorijder biedt een automaat wellicht meer gemak op Madeira.

Wat kost een auto huren op Madeira?

Een auto huren op Madeira inclusief alle verzekeringen kan al vanaf €34 per dag, maar de kosten zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen waarin je Madeira bezoekt en het type auto die je wil huren. In het hoogseizoen moet je rekening houden met een huurprijs van ongeveer €60 per dag.

Wij raden je sterk aan om niet te lang te wachten met het reserveren van een huurauto. Hoe langer je wacht, des te kleiner de kans dat je het type auto dat jij wilt huren nog beschikbaar is en des te hoger de huurprijzen. Vanwege de corona crisis hebben verhuurmaatschappijen een deel van hun auto’s moeten verkopen. Hierdoor kunnen verhuurmaatschappijen de inmiddels toegenomen vraag naar huurauto’s niet aan met als gevolg hoge huurprijzen.

Auto huren op Madeira tips

Hoe lang een auto huren op Madeira?

Hoewel je in 8 dagen veel van Madeira kunt zien, raden wij je aan om minimaal 10 dagen op het eiland te verblijven en een auto te huren. Zodoende kun je alle prachtige plekjes op Madeira bezichtigen zonder al te veel hoeven te haasten. Meer dagen een auto huren kan uiteraard ook. Wij huurden 14 dagen een auto op Madeira en zijn hiermee elke dag op pad geweest.

Waar een auto huren op Madeira?

Het makkelijkste is om direct bij aankomst een auto te huren op Madeira airport. Goed om te weten is dat niet iedere autoverhuurder een balie heeft op de luchthaven. Dit is echter geen probleem, want je wordt op de luchthaven opgewacht door de verhuurmaatschappij. Vervolgens word je middels een shuttlebus naar de huurauto gebracht die op enkele minuten rijden van het vliegveld staat.

Een andere optie is om in Funchal een auto te huren. Vanaf het vliegveld kun je namelijk met de aerobus naar je accommodatie reizen. Deze shuttlebus kost €8 voor een retourtje en stopt bij vele hotels in Funchal. Bekijk de vertrektijden en haltes van de aerobus hier. Het voordeel van een auto huren in Funchal is dat je wellicht minder dagen een auto nodig hebt en zo kosten kunt besparen. Veel van de bezienswaardigheden in Funchal zijn namelijk goed te voet te doen of bereikbaar met het openbaar vervoer. Check wel goed of de bus bij jouw gewenste hotel stopt of in ieder geval in de buurt.

Tips bij het huren van een auto op Madeira

Wij boeken een huurauto vrijwel altijd bij Sunnycars, zo ook voor Madeira. Deze fijne verhuurmaatschappij biedt namelijk alleen huurauto’s inclusief alle verzekering aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent! Daarnaast kun je bij Sunnycars tot 1 uur van tevoren jouw boeking kosteloos wijzigen of zelfs annuleren. Zo ben je geheel flexibel. Mocht je tijdens jouw vakantie autopech ervaren dan kun je 24/7 Nederlandse support bereiken. Wel zo fijn. Wij kunnen Sunnycars daarom iedereen aanraden. Vergelijk je liever prijzen van verschillende verhuurders? Kijk dan eens bij Easyterra. Houd er wel rekening mee dat verzekeringen hier niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen!

Tips om geld te besparen op een huurauto Madeira

  • Reserveer jouw huurauto op tijd en voorkom onnodige hoge huurkosten.
  • Kies voor een compacte auto.
  • Reis in het laagseizoen; in de maand januari zijn huurauto’s doorgaans het meest voordelig.

Praktische tips

  • Voor het huren van auto op Madeira heb je een geldig rijbewijs nodig. Deze dien je minimaal 1 jaar in bezit te hebben, soms zelfs 2 jaar.
  • Zorg ervoor dat je een creditcard meeneemt die op naam van de hoofdhuurder staat. Hierop wordt de borg ingehouden die tijdelijk op je creditcard wordt gereserveerd. Het is dus belangrijk dat je voldoende bestedingsruimte hebt op de creditcard.
  • Sluit een verzekering af voor de huurauto en koop het eigen risico af. Een kras is snel gemaakt en het is zonde als je hiervoor onnodig veel geld moet betalen.
  • Controleer de huurauto op schade als je deze gaat ophalen en laat eventuele schade opnemen op het schadeformulier. Wij maken altijd foto’s en een video als bewijsmateriaal. Zodoende voorkom je nare verrassingen achteraf.

Meer Madeira vakantie tips

Wil je het maximale uit jouw Madeira vakantie halen? Wij hebben een blog geschreven met daarin alles wat je moet weten over het Portugese eiland. Van de beste reistijd tot waar je het beste kunt verblijven op Madeira. Daarnaast geven we je tips over hoe je geld kunt besparen. Nieuwsgierig? Lees hier direct onze Madeira vakantie tips.

Madeira vakantie: beste reistijd, mooiste bezienswaardigheden & tips

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Bekijk al onze blogs
over Madeira

Madeira vakantie: beste reistijd, mooiste bezienswaardigheden & tips

Naar alle blogs

Scroll naar boven