BESTE REISTIJD IJSLAND: ZOMER OF WINTER?

BESTE REISTIJD IJSLAND

Wat is de beste reistijd voor IJsland? Het is één van de meest gestelde vragen die wij gehoord hebben waar helaas niet direct een eenduidig antwoord op te geven is! Het hangt volledig af wat je allemaal graag wil zien, hoe gevoelig je bent voor kou en regenachtig weer en/of je een grote hekel hebt aan enorm veel toeristen. Misschien helpt onderstaande je iets meer om je keuze te vereenvoudigen.

JULI T/M SEPTEMBER

beste reistijd ijsland juli t/m september

Deze maanden zijn vaak de meest zonnige maanden met de langste zonuren per dag. Het wordt dan nooit echt helemaal donker. De meeste sneeuw zou nu dan wel verdwenen moeten zijn. Waardoor ook alle wegen in IJsland goed begaanbaar zijn. Het is belangrijk om te weten dat de wegen in IJsland lang niet zo goed zijn als in Europa. De enige redelijk goede snelweg is de ringweg die rondom het hele eiland loopt. De wegen in het binnenland zijn bijna het hele jaar gesloten, behalve vanaf augustus en september. Als je veel van het echte binnenlandse IJsland wil zien, dan is dit voor de beste reistijd in IJsland.

 

OKTOBER T/M MAART

beste reistijd ijsland oktober t/m maart

Als je het Noorderlicht wil zien zijn dan is dit voor jou de beste reistijd in IJsland. De dagen worden dan korter en donkerder. Er zijn dan ook soms dagen dat het bijna niet licht wordt. Het is dan natuurlijk ook veel kouder dan in de zomer en er zal meer neerslag zijn. De wegen zijn dan ook veel minder goed begaanbaar. Dus daar zul je rekening mee moeten houden. Zorg dat je goede kleding mee hebt en draag je kleding in lagen (thermoshirt, softshell en hardshell). En zorg ook voor een paar goede hike schoenen. IJsland is zeker geen land voor hakjes en rokjes.

 

APRIL T/M JUNI

beste reistijd ijsland april t/m juni

Dit zijn de overgangsmaanden waarbij je zowel sneeuw, goede watervallen en hier en daar zelfs groen zal gaan vinden. Helaas zijn in deze maanden de binnenlandse wegen (F-roads) nog allemaal gesloten en zeer waarschijnlijk zul je het noorderlicht niet zien in deze maanden omdat het licht is. Voordeel van deze maanden is wel dat de aantallen toeristen nog minimaal zijn. Wij zijn zelf in de maand mei gegaan. Deze maand heeft normaal gesproken de meeste zonuren en de minste neerslag. En het aantal toeristen viel ons alles mee. Maar ook wij hebben zeker nog wat regen en sneeuw gehad. Het weer is nergens zo veranderlijk als in IJsland.. Dus houd daar altijd rekening mee. Maar als je relatief goed weer wil hebben en weinig toeristen dan is dit voor jou de beste reistijd in IJsland.

LEES MEER OVER IJSLAND:

5 Reistips over IJsland die je vooraf moet weten
6 Tips om goedkoper door IJsland te reizen
IJsland in beeld: het land van vuur en ijs

Alle blogs over IJsland

 

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter