De mooiste hikes van Kauai Hawaii

Top 3 mooiste hikes op Kauai

3 Waanzinnige hikes op Kauai Hawaï

Kauai is zonder twijfel een hikers paradijs! Met name de Na Pali Coast heeft met zijn ruige kliffen , stijle afgronden en adembenemende uitzichten over de kustlijn misschien wel de mooiste wandelingen ter wereld. Maar Kauai biedt ook talloze wandelingen langs prachtige watervallen of door mooie bergvalleien voor de iets minder avontuurlijke hiker. Eigenlijk is er voor ieder type wandelaar wel een toffe hike op Kauai. Wij hebben een week op Kauai gespendeerd en vele hikes gemaakt. Om het voor jou makkelijk te maken hebben we onze top 3 hikes van Kauai op een rijtje gezet. Dus trek je wandelschoenen maar aan, want een bezoek aan Kauai is niet compleet zonder een mooie hike te hebben gemaakt!

1. Kalepa Ridge Trail

  • Duur: 2 uur
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

De Kalepa Ridge Trail is by far onze favoriete hike op Kauai omdat je hier de meest spectaculaire uitzichten hebt over de indrukwekkende kliffen van de Nā Pali Coast. Toen wij Kauai bezochten was de Nā Pali State Coast afgesloten vanwege eerdere overstromingen waardoor we vele mooie hikes helaas niet konden maken, maar de Kalepa Ridge Trail maakte heel veel goed!

Om te kunnen starten moet je door een opening van het groene hek links van de Kalalau LookoutIn totaal duurt de hike zo’n 2 uur, maar het uitzicht over de vallei, de steile kliffen en de zee op de achtergrond zijn zo bizar mooi dat je vaak zult stoppen om foto’s te maken waardoor je langer onderweg bent. Het enige wat het uitzicht kan belemmeren zijn wolkenvelden. Laat dit je echter niet te veel beïnvloeden, want het weer kan zo weer omslaan. Toen wij begonnen met de hike hadden we een strakke lucht, maar dit sloeg na een half uur om naar regen en weer daarna naar mistige wolken. Het is dus ontzettend veranderlijk. Uiteraard moet je de hike niet starten wanneer je dichte mist hebt!

LET OP: het is geen officiële hike en Kōkeʻe State Park onderhoudt de trail daarom niet. De trail kan net zoals vrijwel alle hikes op Hawaii, erg modderig zijn.

De Kalepa Ridge Trail is voor vrijwel ieder type wandelaar geschikt en na zo’n klein half uur lopen heb je al een schitterend uitzicht over de vallei. Wanneer je verder loopt heb je betere uitzichten over de kust. Echter is dit geen aanrader voor mensen met hoogtevrees, omdat je soms langs zeer steile afgronden loopt. 

Top 3 hikes Kauai Hawaii - Kalepa Ridge Trail

 

2. Kuilau Ridge Trail

  • Duur: 2 uur, zo’n 6 km totaal
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

De Kuilau Ridge Trail is een ideale hike voor als je niet al te lang wilt wandelen of niet van steile kliffen houdt, maar wel op zoek bent naar mooie uitzichten. Je kunt deze wandeling in 2 uur doen en het fijne is dat ‘ie voor vrijwel iedereen goed te doen is. Je hoeft namelijk maar weinig hoogtemeters te maken aangezien je al vrij hoog start. Overigens kan de trail wel erg modderig zijn, met name als het heeft geregend. Dus stevige schoenen of een wandelstok zijn dan wel zo fijn.

Deze hike verraste ons van alle wandelingen die we op Kauai hebben gemaakt nog het meeste. Eigenlijk wilden we hem zelfs overslaan omdat we er niet zoveel van verwachtten, maar wat zijn we blij dat we deze hebben gemaakt! De uitzichten over de heuvelachtige, groene vallei tijdens de wandeling zijn namelijk adembenemend. Daarnaast is de omgeving zo ontzettend rustgevend; het enige wat je hoort zijn de fluitende vogels en de wind door je horen. Echt een aanrader!

Top 3 mooiste hikes op Kauai -  Kuilau Ridge Trail

 

3. Sleeping Giant Hike

  • Duur: 2-3 uur (8,3 km totaal)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

De naam van de hike refereert naar de grote bergrug waar je op uitkijkt. Met een beetje fantasie lijkt dit op de rug van een grote reus die aan het slapen is. Wederom is dit een hike op Kauai die niet al te lang duurt en goed te doen is voor vrijwel alle conditielevels. Wij waren in totaal zo’n 3 uur onderweg, inclusief stops. Mocht je minder tijd hebben dan kun je ook eerder omkeren, eigenlijk is het uitzicht gedurende de gehele wandeling schitterend.

Het eerste gedeelte van de wandeling is het zwaarst omdat je hoogtemeters maakt, maar wij vonden het goed te doen. Op sommige plekken was de trail wederom flink modderig, dus ook hier heb je goede schoenen of een wandelstok nodig. Eenmaal boven bij de top moet je nog wat meer klimmen, maar je wordt beloond met een schitterend uitzicht over een heuvelrug.

TIP: download de AllTrails app. Deze handige app gebruiken wij eigenlijk altijd als we een hike willen maken. Je vindt hier namelijk alle hikes die er in een bepaalde omgeving te doen zijn plus reviews, foto’s, moeilijkheidsgraad en gps. 

Top 3 hikes Kauai - Sleeping Giant Hike
Top 3 mooiste hikes op Kauai - Sleeping Giant Hike

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven