Rio Celeste Waterval: een magisch natuurverschijnsel

RIO CELESTE WATERVAL EN TENORIO VOLCANO NATIONAL PARK

Rio Celeste is een betoverende rivier gelegen in het Tenorio Volcano National Park op 1,5 uur rijden van  La Fortuna. Vanwege een bijzonder natuurverschijnsel heeft deze rivier een magische blauwe kleur met als absolute hoogtepunt de Rio Celeste Waterval. Deze is adembenemend mooi en wat ons betreft een must see wanneer je gaat backpacken door Costa Rica! Wij vertellen je alles over de bezienswaardigheden en wat je moet weten over een bezoek aan de Rio Celeste waterval in het Tenorio Volcano National Park. 

YouTube player

 

BEZIENSWAARDIGEHEDEN TENORIO VOLCANO NATIONAL PARK

Tenorio Volcano National Park heeft verschillende bezienswaardigheden die je allemaal ziet wanneer je de gehele hike maakt van 6 km totaal. Hier doe je zo’n 3 uur over wanneer de condities goed zijn. Het begint van de hike gaat over een verhard pad, maar daarna is alles onverhard. Dit kan tijdens het regenseizoen erg modderig zijn waardoor de hike ook langer zal duren. Denk dus aan goed schoeisel!

Tenorio Volcano National Park Hiken

 

1. RIO CELESTE WATERVAL

De eerste bezienswaardigheid is de prachtige waterval en wat ons betreft het hoogtepunt van het park. Deze ligt op 1.5 km van de ingang van het park en de weg hier naartoe is verhard. Het laatste stuk van de hike is iets steiler waarna je over trappen naar beneden loopt en uiteindelijk bij de waterval aankomt. Wij hebben vele watervallen gezien tijdens onze reis, maar deze is dankzij de kleur van het water de meest bijzondere die wij hebben gezien!

Rio Celeste Waterval Costa Rica

 

2. UITKIJKPUNT

Wanneer je 550 meter verder loopt heb je een schitterend uitzicht over het regenwoud en 3 vulkanen die niet meer actief zijn. Wij konden de top van de vulkanen helaas niet zien omdat deze in de wolken lagen. Toch was het een fraai gezicht en fijn om even op adem te komen na de klim omhoog.

rio celeste uitkijkpunt

 

3. LAGUNA AZUL & BUBBELENDE MODDERPOELEN

Vanaf het uitkijkpunt is het nog 200 meter lopen naar Laguna Azul. Hier zie je de magische rivier dwars door het regenwoud lopen wat een mooi kleurcontrast oplevert. Op 50 meter verder liggen de bubbelende modderpoelen die je van een afstand ruikt vanwege het zwavelzuur.

Laguna Azul: bezienswaardigheid Tenorio Volcano National Park

 

4. EL TENIDOR

Het laatste gedeelte van de hike (300m) loop je dwars door het regenwoud over een hangbrug en een kleine brug. Daarna kom je uit bij het eindpunt: El Teñidor. Hier komen 2 rivieren samen die de blauwe kleur van de Celeste rivier creëren. Dit is het resultaat van een chemische reactie van vulkanische mineralen zoals calcium carbonaat en zwavel. De rivier dankt zijn naam Rio Celeste aan de bijzondere hemelsblauwe kleur.

Tenorio Volcano National Park bezienswaardigheid - El Teñidor

 

WAT MOET JE VOORAF WETEN?

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een bezoek aan de Rio Celeste waterval en het Tenorio Volcano National Park bezoekt:

  • Een gids is niet nodig; er is 1 route dus verdwalen is onmogelijk.
  • In het park zelf zijn geen restaurants of toiletten. Neem dus voldoende water & eten mee. Buiten het park zijn 2 restaurants en toiletten.
  • Tijdens het regenseizoen kan de kleur van de vanwege sediment bruin van rivier bruin van kleur zijn. Toch kan de rivier zijn blauwe kleur weer krijgen na een regenachtige nacht. Alleen duurt dit een aantal uur waardoor je je bezoek beter later op de dag kunt plannen.
  • De paden kunnen modderig zijn, dus draag stevige schoenen. Je kunt eventueel laarzen huren bij de ingang van het park voor € 4,50 / 2.900 CRC.

 

HOE KOM JE ER?

Rio Celeste ligt in het Tenorio Volcano National Park in het Noordwesten van Costa Rica. Wij hebben ervoor gekozen om een dagtrip te maken vanuit La Fortuna. Vanaf daar is het een kleine 1,5 uur rijden als je een huurauto hebt. Je hebt hiervoor geen 4×4 auto nodig.

Het park is elke dag geopend tussen 8 – 16 uur, maar je moet voor 14 uur binnen zijn. De entreeprijs is € 10,50 / 7.000 CRC.

Helaas rijden er geen lokale bussen naar Rio Celeste, maar touroperator Arenal Evergreen biedt dagelijkse shuttle bussen tussen La Fortuna en Rio Celeste. Voor € 45 / 29.500 CRC heb je een retourtje.

 

LEES MEER OVER COSTA RICA

Alle blogs over Costa-Rica

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter