Cahuita National Park - Alles wat je moet weten

Cahuita National Park: paradijselijke stranden, regenwoud en koraalriffen

Wat te doen in Cahuita National Park: bezienswaardigheden & activiteiten

Cahuita National Park is één van de kleinste nationale parken in Costa Rica, maar zeker niet één van de minste. Het was onze eerste stop in Costa Rica en werden opslag verliefd op dit land. Cahuita National Park biedt namelijk een mix van 10 vierkante kilometer regenwoud waar je veel wildlife kunt spotten met waanzinnige tropische stranden. Bovendien vind je hier het grootste koraalrif van Costa Rica. Een bezoek aan dit Nationale Park is dus een must see en nog gratis ook! In dit artikel delen we de mooiste bezienswaardigheden van Cahuita National Park en vertellen we je wat er allemaal te doen in is dit mooie park. 

Cahuita National Park bezienswaardigheden - regenwoud

Spot luiaards en ander wildlife

Er leven naast brul-en kapucijnapen, amfibieën en vogels ook veel luiaards in Cahuita National Park, maar deze zijn soms lastig te spotten. Zeker als je niet precies weet waar ze zitten.. Je kunt ervoor kiezen om zonder gids op ‘jacht’ te gaan naar al het wildlife van het park, maar met een gids voorkom je dat je wildlife over het hoofd ziet. Bovendien weten ze je meer te vertellen over de verschillende diersoorten. Bij de ingang van het park staan de gidsen voor je klaar die je voor $30 samen met jou 1,5 uur op pad gaan om wild te spotten.

TIP: neem een goede camera en een eventueel een verrekijker. Als je met een gids gaat is een verrekijker overbodig. Deze heeft er namelijk altijd één mee.

Cahuita National Park

Wandel door het park en relax op het strand

In 3 uur kun je van de hoofdingang bij Cahuita wandelen naar de andere ingang bij Puerto Vargas. Vanaf daar kun je weer op de bus stappen richting Puerto Viejo of Cahuita. Tijdens je wandeling loop je afwisselend over stranden en door tropisch regenwoud. Om de 100 meter hoor je wel iets ritselen in de bomen of planten. Elke keer is het weer spannend wat voor dier het is! Heb je meer zin in ontspanning of wil je een frisse duik nemen? Sla dan je handdoek uit op een prachtig stuk strand en duik de aangename Caribische zee in! De stranden van Cahuita National Park zijn een waar paradijs en behoren tot de mooisten die wij ooit hebben gezien.

Cahuita National Park - Alles wat je moet weten

Costa Rica - Alles wat je moet weten

TIP: neem je eigen lunch mee. In het park zijn geen restaurants, maar wel veel picknickplekken aan het strand met een prachtig uitzicht over de Caribische Zee.

Goed om te weten is dat wanneer je de wandeling van de ene naar de andere kant van het park maakt, je een rivier moet doorkruizen. Toen wij er waren stond het water laag en konden we zelfs over het strand lopen, maar hevige regenval kan ervoor zorgen dat het water hoog staat. Het makkelijkst is dus om op slippers of sandalen te wandelen omdat je deze makkelijk aan en uit kunt trekken. Je kunt er ook voor kiezen om een kortere wandeling te maken. Vele wandelen bijvoorbeeld naar Punta Cahuita (1 uur lopen) en keren daarna weer terug naar de ingang van het park bij Cahuita.

Cahuita National Park bezienswaardigheden

Ga snorkelen in Cahuita National Park

Aan de kust van Cahuita National Park ligt het grootste koraalrif van Costa Rica: 242 hectare. Er zwemmen hier schildpadden, zeekomkommers, manta roggen en er zijn 35 verschillende soorten koraal geteld. Het koraalrif wordt tegenwoordig zwaar beschermd omdat het de afgelopen jaren flink is aangetast door ontbossing en een grote aardbeving in 1991. Als je wilt genieten van deze prachtige onderwereld zul je daarom een tour moeten boeken bij de ingang van het park of in het dorp van Cahuita zelf.

Snorkelen in Cahuita

Hoe kom je bij Cahuita National Park?

Vanuit San José kun je een bus nemen die je in ongeveer 4 uur naar Cahuita brengt. Vanuit Puerto Viejo kun je voor € 1,50 / 860 Colones op de bus stappen die elke uur rijdt en je in 20 minuten bij Cahuita afzet. Vanaf het busstation is het nog geen 5 minuten lopen naar de ingang van het park. De entree van het park is gratis, wel vragen ze om donaties om het park te kunnen onderhouden. Het park is geopend tussen 6 en 17 uur.

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Bekijk al onze blogs
over Costa Rica

Budgettips voor Costa Rica

Naar alle blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven