Monteverde: hoge hangbruggen in mistige nevelwouden

WAT TE DOEN IN MONTEVERDE: BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ACTIVITEITEN

Monteverde; een plek die in de jaren ’80 voornamelijk natuurwetenschappers en biologen aantrok, maar vandaag de dag één van de meeste bezochte plaatsen in Costa Rica is. En dat is niet zonder reden. Monteverde beschikt namelijk over een enorm rijke flora & fauna, maar ook tal van leuke activiteiten zoals ziplinen, nightwalks, koffie- en chocolade tours, birdwachting tours en uiteraard fantastische hikes. Wij brachten drie dagen door in Monteverde en vertellen je alles wat je hier kunt doen.

 

1. SELVATURA PARK: BEKIJK HET NEVELWOUD DOOR DE OGEN VAN DE VOGELS

Eén van de grootste trekpleisters van Monteverde zijn de enorm lange en hoge hangbruggen die dwars door het nevelwoud lopen. Deze zijn vindbaar in meerdere parken, maar de meeste en de beste vind je in het Selvatura park. Wandelen over deze hangbruggen biedt je de mogelijkheid om het nevelwoud in een heel ander perspectief te bekijken. Daar waar je normaal onder de boomtoppen loopt, loop je nu 50 meter boven de grond met uitzicht over de boomtoppen. Je hebt daarnaast kans om hier apen, luiaards en prachtige vogels te spotten. Een geweldige ervaring die niet mag ontbreken op je to-do-list.

Kosten: € 35 / 25.000 CRC p.p., kaartjes zijn gewoon beschikbaar bij de ingang van het park, gids is hier niet nodig. 

monteverde selvatura park

monteverde-selvatura-park-hangbrug

 

2. CURI CANCHA RESERVE: SPOT DE WONDERSCHONE QUETZAL VOGEL

De quetzal vogel wordt door vele gezien als één van de mooiste vogels ter wereld. Met zijn felle kleuren en sierlijke lange start trekt de quetzal jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Monteverde. De beste kans om deze vogel te kunnen spotten is in het birdwatching paradise ‘Curi Cancha Reserve park‘ in Monteverde. Naast de quetzal beschikt dit park over vele andere prachtige vogels zoals de toekan, de bellbird, de motmot en de trogon.

Kosten: € 15  / 10.000 CRC p.p. Gids wordt hier sterk aanbevolen als je echt de vogels wil zien. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de ingang van het park. Tip: kom vroeg zodat het park nog rustig is en je een grotere kans hebt op het spotten van vogels. Vraag ter plaatse waar je grootste kans hebt om de quetzal vogel te spotten (als je dit zonder gids doet). Het park opent om 07:00 uur.  

quetzal monteverde

 

3. MONTEVERDE CLOUDFOREST RESERVE: WANDEL DOOR DE MISTIGE NEVELWOUDEN

Dit park is zeer waarschijnlijk het meest populaire park in Monteverde. Duizenden insecten, dieren en planten maken deel uit van dit bijzondere nevelwoud waar bomen bedekt zijn met dikke lagen mos en waar zonlicht bijna geen kans krijgt om doorheen te schijnen. Mistlagen zorgen voor een sprookjesachtig uitzicht in deze fantastische jungle.

Kosten: € 30 / 20.000 CRC p.p., als je veel dieren wil zien is een gids hier wel aanbevolen. Tip: combineer deze trip met een bezoek aan de gratis kolibrie tuin. Zie volgende activiteit hieronder. 

Monteverde Cloud Forest

 

4. GRATIS BEZIENSWAARDIGHEID: TUIN VOL KLEURRIJKE KOLIBRIE VOGELS

Iets wat onwijs leuk is om te doen en ook nog eens gratis is, is een bezoek aan de kolibrie tuin vlak voor de entree van het Monteverde Cloudforest Reserve. Je vindt hier een tuin vol met kleurrijke vogels, waaronder de mooie kleine kolibrie. Neem je camera mee, want dit is je kans om vrij eenvoudig schitterende vogels vast te leggen. Tevens ook een mooie warming-up voor het bezoek aan het Monteverde Cloudforest Reserve.

De entree is gratis maar er hangt een houten bus aan de muur waar je een kleine donatie kunt doen voor het behoud van deze prachtige tuin.

Kolibrie tuin - Monteverde

 

5. NIGHT TOUR: SPOT HET WILDLIFE IN HET DONKER

Zodra je Monteverde binnenrijdt zie je al overal van die reclameborden langs de weg staan die night tours promoten. Deze zijn hier dan ook in overvloed te boeken. Wanneer het donker wordt komen de meeste dieren tot leven zoals slangen, spinnen en kikkers. Samen met een gids ga je op zoek naar verschillende dieren. Misschien lopen de rillingen alleen bij de gedachte aan het spotten van grote spinnen en slangen al over je rug, maar het is een onvergetelijk ervaring!

Kosten: € 25 / 17.000 CRC p.p. Tip: neem een regenjasje mee en misschien nog een extra laag. Het kan op deze hoogte wat kouder zijn dan dat je gewend bent in de rest van Costa Rica. Informeer ook bij je accommodatie naar de tours. Vaak kunnen zij wat extra korting geven. Geldt overigens ook voor alle andere tours.

 

night tour monteverde

 

6. ZIPLINE/CANOPY TOURS: VLIEG ALS SUPERMAN OVER DE JUNGLE

Voor de adrenaline junkies die op zoek zijn naar wat meer actie zijn er in Monteverde verschillende touroperators die ziplines tours aanbieden. Ook wel canopy tours genoemd. De meest bekende touroperator is SkyTrek. Met zo’n tour koppel jezelf vast aan een zipline en scheur je zo over de jungles heen. Onwijs cool om dit een keer te doen. Adrenaline gegarandeerd!

Kosten: € 70 / 50.000 CRC p.p. Het is zeker de moeite waard om ter plaatse nog even te informeren naar andere aanbieders. Op deze manier lukt het ons vaak om er nog een mooie korting uit te halen.

 

TIP: ONZE FAVO HOSTELS IN MONTEVERDE

Monteverde heeft een klein centrum, maar meer dan 2185 hostels en hotels. Wij zijn op zoek gegaan naar de hotels en hostels waar je het meeste waar krijgt voor je geld. We delen onze 2 favorieten die wij geboekt hebben bij booking.com. Zit er niks voor je bij? Vergelijk dan hier eenvoudig alle andere hotels en hostels in Monteverde.

Tip: bij booking.com kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Je betaalt pas op locatie. Zo kun je kosteloos vooraf reserveren en loop je geen risico op een volle accommodatie. Puerto Viejo is populair onder backpackers, dus we raden je aan op tijd te reserveren.

 

CHILLOUT HOUSE

Het Chillout House in Monteverde is een onwijs relaxte accommodatie met een zeer goede vibe. Het is erg schoon met geweldige openbare ruimtes waar iedereen goed kan chillen na een dag hiken in een van de parken. Het personeel is zeer vriendelijk en niet geheel onbelangrijk; het wifi is hier prima.

chillout house monteverder

 

RAINY DAYS

Rainy days is een typische bed & breakfast dat gehost wordt door een familie. Je hebt dan hier ook echt het gevoel dat je welkom bent. De familie is onwijs behulpzaam en hadden flink de tijd genomen om ons even goed wegwijs te maken in de omgeving. De locatie is weliswaar niet perfect en ligt een beetje uit het centrum met een stijle helling naar de de entree, maar dat was voor ons het dik waard. Het wifi, ontbijt en de douches zijn hier overigens ook gewoon prima.

rainy days monteverde

 

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter