alturas-wildlife-sanctuary-costa-rica-papegaai

Bezoek een dierenopvang: leer meer over Costa Rica's wildlife

Zie dieren van dichtbij en leer er alles over

by NOMADS is doorlopend op zoek naar lokale goede doelen die wij kunnen ondersteunen hun doel te bereiken. Zo stuitten we vlakbij het plaatsje Dominical op de fantastische Alturas Wildlife Sanctuary. Deze non-profit organisatie vangt gewonde dieren op en verzorgt deze zodat ze uiteindelijk weer in hun natuurlijke leefomgeving kunnen worden geplaatst. Door alléén al een bezoek te brengen aan deze sanctuary draag je enorm bij aan het revalidatieproces van deze dieren. Daarnaast is het een geweldige manier om wildlife van heel dichtbij te zien en meer te leren over deze beestjes. 

Wildlife in Costa Rica

Costa Rica staat bekend om de vele wilde dieren die er leven. Helaas worden er daardoor ook met enige regelmaat dieren aangereden wanneer zij de weg proberen over te steken. Alturas Wildlife Sanctuary vangt deze gewonde dieren op. Maar ook dieren die zijn geëlektrocuteerd, zijn aangevallen door honden of illegaal als huisdier zijn gehouden. Daarnaast hebben ze regelmatig weesjes die hun moeder zijn verloren of zijn verstoten wegens ziekte.

Doordat ze niet alle dieren die ze opvangen kunnen redden of terugplaatsen in de natuur, moeten ze helaas ook dieren laten inslapen. Omdat ze dit willen voorkomen is het opvangcentrum tegenwoordig openbaar en worden er rondleidingen gegeven. Daarmee willen ze de bezoekers en de toekomstige generatie leren over het belang van het behoud van de natuurlijke leefomgeving van exotische dieren en hoe we in harmonie kunnen samenleven.

Alturas Wildlife Sanctuary

Alturas Wildlife Sanctuary - wildlife van Costa Rica

Je doneert met een geweldige rondleiding

Als je dieren echt van dichtbij wil zien en daarnaast meer over hen wil leren is een rondleiding de perfecte manier. Het geld dat een opvang namelijk verdient aan een rondleiding gaat direct naar de dieren toe. Op deze manier draag je op een fantastische manier bij aan het uitzetten van prachtige dieren. Wij kregen een 1,5 uur durende rondleiding van de gepassioneerde medewerker Florian die zich al meer dan 5 jaar inzet voor deze opvang. Niet alleen konden we luiaards, toekans, papegaaien, apen en andere exotische dieren van dichtbij zien, ook was het ontzettend leerzaam!

Alturas Wildlife Sanctuary in Costa Rica

Het wildlife in de Alturas Wildlife Sanctuary

Wat kun je zelf doen in Costa Rica?

De kans is aanwezig dat ook jij een gewond dier in Costa Rica kunt tegenkomen. Misschien op de autoweg, in de straat of in de natuur. Ook al weet je zelf niks van dieren is er toch een hoop dat je al kan doen om deze beestjes te redden. Zie je een dier op een autoweg? Dan doe je er al goed aan om in ieder geval uit te stappen en andere auto’s tegen te houden. Zo kunnen de dieren rustig oversteken. De kans is groot dat andere automobilisten wel weten wat er gedaan moet worden. Zelfde geldt in natuurparken. Daar lopen vaak gidsen of park rangers rond die kunnen helpen.

LET OP: zet dieren niet terug waar ze vandaan kwamen, maar help ze oversteken naar de andere kant van de weg. Anders moeten ze weer opnieuw beginnen.

Overzicht opvangcentra in Costa Rica

Naast Alturas Wildlife zijn er natuurlijk nog veel meer opvangcentra in Costa Rica die meer dan een bezoek waard zijn. Sommige zijn gespecialiseerd in specifieke dieren en andere zijn weer meer breed georiënteerd. Hieronder vind je een overzichtelijke map met de grootste opvangcentra in Costa Rica. Klik op een pin voor meer informatie.

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Bekijk al onze blogs
over Costa Rica

Budgettips voor Costa Rica

Naar alle blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven