Mooiste Lakes West-Canada: Moraine Lake

Highlights West-Canada: 10 adembenemende meren die je moet zien!

Mooiste lakes West-Canada

West-Canada staat bekend om zijn natuurschoon, maar als wij een ding moeten noemen wat er tijdens onze roadtrip door West-Canada echt uitsprong zijn het de adembenemende gletsjermeren. Het stikt ervan in Canada: naar het schijnt zijn er zelfs meer dan 2 miljoen meren! Tijdens onze reis hebben we er dan ook flink wat gezien en de ene is waar mogelijk nog mooier dan de ander. Soms was de kleur zelfs zo betoverend mooi dat we ons afvroegen of we naar een schilderij aan het kijken waren. Alleen al vanwege de prachtige meren zou je direct een ticket naar West-Canada moeten boeken. Omdat het helaas onmogelijk is om alle meren van West-Canada te bekijken, delen wij de tien mooiste lakes van West-Canada die je met eigen ogen gezien moet hebben tijdens jouw roadtrip!

10 Must-see lakes West-Canada

Wat zijn de 10 mooiste meren van West-Canada? Dat laten wij je zien in deze top 10!

#10. Lake Louise

Een bezoek aan Canada is niet compleet zonder het beroemde Lake Louise te hebben bezocht. Het is een klein gletsjermeer, maar vanwege zijn prachtige kleur en omliggende bergen waanzinnig mooi! Je kunt hier verschillende wandelingen maken waaronder de Lake Agnes Trail (3,4 km one-way) waarbij je naar een theehuisje loopt dat zo’n 385 meter boven Lake Louise ligt. Vanaf het theehuisje kun je middels de Big Beehive (1,6 km one-way) nog een uitstap maken naar een uitkijkplatform vanaf waar je Lake Louise onder je ziet liggen.

Hoe kom je er?

Lake Louise ligt in Banff National Park, in de buurt van Alberta. Het is een ontzettend populair meer, dus plan je bezoek ’s morgens vroeg of ’s avonds na etenstijd om de bussen vol toeristen zoveel mogelijk te ontwijken. Overdag is het lastig om een parkeerplek te bemachtigen. Heb je geen zin om de file te staan met de auto, neem dan de shuttlebus vanuit Banff.

Wil je wat langer van het uitzicht op Lake Louise kunnen genieten, overnacht dan in het populaire Fairmont Château. Reserveer hier wel op tijd, want de kamers zijn ontzettend geliefd! Maar zelfs als je hier niet overnacht is het leuk om even binnen te lopen. Op de benedenverdieping zijn namelijk een aantal eet-, drink- en winkelgelegenheden.

Lake Louise West-Canada

#9. Grassi Lakes

Alhoewel de Grassi Lakes klein van formaat zijn, zijn de twee lakes qua kleur spectaculair om te zien en het water is ook mooi helder. Ook niet onbelangrijk: je kunt de Grassi Lakes relatief makkelijk bezichtigen!

Hoe kom je er?

Er zijn twee hike trails die naar de Grassi Lakes leiden: een makkelijke trail via een flauwe helling, of een iets meer uitdagende trail door een bos en langs een waterval. Wij kozen de laatste omdat je dan ook prachtige uitzichten hebt op de stad Canmore en de Bow Valley. In totaal ben je zo’n 1 à 2 uur onderweg.

Grassi Lakes - by NOMADS

#8. Valley of the Five Lakes

Een must see in Jasper National Park! De Valley of the Five Lakes is zoals de naam al doet vermoeden een schitterende vallei met vijf uniek gekleurde gletsjermeren. Ieder meer heeft weer net een andere kleur, maar wij vonden het derde en vierde meer het mooist.

Hoe kom je er?

De Valley of the Five Lakes zijn gelegen aan de Icefiels Parkway, op zo’n 10 minuten rijden van Japser. Tijdens een 1,5 – 2 uur durende hike die voor alle niveaus goed te doen is kom je de 5 lakes tegen. Loop het rondje met de klok mee, zo loopt namelijk ook de volgorde waarin de lakes zijn vernoemd: First, Second, Third, Fourth en Fifth Lake.

Valley of the Five Lakes - Third Lake
Third Lake.
Valley of the Five Lakes Fourth Lake - by NOMADS
Fourth Lake.

#7. Emerald Lake

Emerald Lake doet zijn naam echt eer aan: het water heeft een onwaarschijnlijk mooie smaragdgroene kleur. Het meer is omringd door de hoge bergtoppen van de Kicking Horse valley waardoor het net lijkt alsof je in een sprookje bent beland, zo onwerkelijk voelt het. Je kunt in 1 uur rondom het lake hiken of een kano huren om het te verkennen. Verder kun je hier een hapje eten bij de Emerald Lodge terwijl je geniet van het uitzicht.

Hoe kom je er?

Emerald Lake ligt in het Yoho National Park waar je gemakkelijk met de auto kunt komen. Omdat het meer op 1300 meter hoogte ligt is het water meer dan de helft van het jaar bevroren en verandert het landschap in winter wonderland. De zomer is daardoor de meest populaire periode om het meer te bezoeken. Zorg wel dat je op tijd gaat, want er zijn niet heel veel parkeerplekken!

Emerald Lake West-Canada

Emerald Lake Canada

#6. Maligne Lake

Maligne Lake is beroemd om het zeer fotogenieke Spirit Island: een eilandje gelegen middenin het lake. Wat Maligne Lake nog meer bijzonder maakt is zijn helder blauwe kleur en dat het is omgeven met besneeuwde bergtoppen. Bovendien is het met zijn 22 kilometer lengte het grootste meer van de Rockies! Je kunt verschillende hikes maken rondom het lake, een bootcruise maken naar Spirit Island of een kano huren om het lake te verkennen.

Hoe kom je er?

Maligne Lake ligt op ongeveer een uur rijden van Jasper en alleen al de weg er naar toe is geen straf. Je hebt grote kans om hier beren, elanden en ander wildlife te spotten. Stop ook bij het Medicine Lake om een foto te schieten, want dit meer ziet er ook prachtig uit!

Maligne Lake West-Canada

Kanoën Maligne Lake - by NOMADS

Medicine Lake - Bezienswaardigheden West-Canada
Stop onderweg naar Maligne Lake ook zeker even bij Medicine Lake.

#5. Garibaldi Lake

Het Garibaldi Lake is een schitterend turkooizen bergmeer gelegen in het gelijknamige Garibaldi Provincial Park tussen de dorpen Whistler en Squamish. Doordat het Garibaldi Lake bijna compleet is omgeven bij bergen behoort dit tot een van onze favoriete lakes in Canada. Toen wij het Garibaldi Lake gingen bezoeken lag er nog sneeuw op de bergtoppen en ijs op het water, maar als je wat later in het seizoen gaat dan reflecteren de bergtoppen in het water.

Hoe kom je er?

Het Garibaldi Lake ligt 1484 meter boven de zeespiegel en is alleen te bereiken via de 9 kilometer lange Garibaldi Lake Trail. Deze trail is fysiek behoorlijk pittig omdat je alleen maar omhoog loopt. Daarnaast is het ook een saai bospad waar je vrijwel niets anders ziet dan dennenbomen. Maar wanneer je eenmaal aankomt bij het Garibaldi Lake dan vergeet je direct de zwaree klim direct weer!

Garibaldi Lake - by NOMADS

#4. Joffre Lakes

Niet één, maar drie adembenemend mooie turkooizen gletsjermeren gelegen in het gelijknamige Joffre Lakes Provincial Park. Het eerste lake ligt op 5 minuten lopen van de parkeerplaats. Om het tweede lake te bereiken moet je een pittige hike maken van ongeveer een uur, maar het is de steile klim meer dan waard. The middle Joffre Lake is met zijn bijzonder blauwe kleur en omliggende bergen namelijk nog mooier dan het eerste lake. In het middelste lake ligt ook een gigantische boomstam waar je op kunt lopen om een toffe foto te schieten. Na het middelste lake is het nog een kleine 20 minuten lopen naar the upper Joffre Lake. Onderweg kom je nog een prachtige waterval tegen die trapsgewijs naar beneden loopt. Wij vonden het the upper Joffe Lake dat aan de voet van de Manier Glacier ligt met uitzicht op de Joffre Peak (2721 meter) het mooist, dus het loont zeker om dat laatste stukje van de hike nog te voltooien.

Hoe kom je er?

De Joffre Lakes liggen in het Joffre Lakes Provincial Park gelegen aan Highway 99. Wil je alle meren zien dan ben zo’n 2,5 – 5 uur onderweg: de totale hike is 10 km met 400 hoogtemeters. Hoewel het pad goed wordt onderhouden, zijn stevige wandelschoenen wel een must.

Joffre Lakes - Upper Lake
Upper Joffre Lake.
Middle Joffre Lake - by NOMADS
Middle Joffre Lake.
Joffre Lakes waterval - by NOMADS
Deze waterval kom je tegen aan je rechterhand wanneer je van de Middle naar de Upper Joffre Lake wandelt.

#3. Peyto Lake

Alhoewel het Peyto Lake qua grootte (530 hectare) niet heel imposant is, heb je het meer ongetwijfeld al eens voorbij zien komen op Instagram. En dat is niet zonder reden: het Peyto Lake heeft namelijk een absurd mooie azuurblauwe kleur! Misschien is dit qua kleur zelfs wel het mooiste meer van Canada. De bijzondere kleur is het resultaat van de nabijgelegen gletsjer die tijdens erosie mineralen en slib meevoert naar het meer. Wat het Peyto Lake nog meer bijzonder maakt is het contrast met de groene dennenbomen die rondom het meer staan. Ook wel fijn: het meer is gemakkelijk te bereiken. Zelfs als je niet into hiken bent kun je hier schitterende foto’s schieten!

Hoe kom je er?

Het Peyto Lake ligt in het Banff National Park aan highway 93, ook wel bekend als de Icefields Parkway. Alhoewel het meer hoog gelegen is, bereik je in een korte wandeling van 10-15 minuten vanaf de parkeerplaats het eerste uitkijkpunt. Wij hebben ervoor gekozen om voor het uitkijkpunt linksaf te slaan en een stuk rondom het meer te lopen. Maar zelfs als je dit niet doet kun je genieten van een schitterend uitzicht.

Peyto Lake West Canada

Peyto Lake West-Canada - by NOMADS

#2. Lake O’Hara

Lake O’Hara is een waar juweel dat diep verscholen is in het Yoho National Park. Het bestaat uit een aaneenschakeling van meerdere blauw/groen gekleurde meren met bergvalleien en weelderige groene bossen als decor. Om het kwetsbare berggebied te beschermen wordt er paar dag een bepaald maximum bezoekers toegelaten. Het grote voordeel hiervan is dat je deze prachtige plek niet hoeft te delen met hordes toeristen zoals bij vele andere lakes in Canada helaas wel het geval is.

Hoe kom je er?

Het prachtige Lake O’Hara ligt aan het eind van een 11 kilometer lange onverharde weg in het Yoho National Park. Op het eerste gezicht lijkt dit geen probleem om er te komen, ware het niet dat auto’s hier niet zijn toegestaan. Hoe kom je er dan wel wel? Als je tijdens de zomermaanden reist dan kun je de bus pakken die twee keer per dag het park in- en uitrijdt. ’s Ochtends vertrekt de bus om 8:30 en 10:30 uur en ’s avonds om 16:30 en 18:30 uur. Een enkele rit kost $9,95 en een retourtje kost $14.

LET OP: de bus dien je op tijd te reserveren! De reserveringen kunnen worden gemaakt vanaf eind april en de plekken vullen zich snel. Dus wees er op tijd bij. Boeken doe je hier.

Reis je tijdens de wintermaanden of heb je geen zin om gebonden te zijn aan bustijden, dan kun je de lange weg te voet afleggen. Alhoewel het geen moeilijke hike is (lees: weinig hoogtemeters), is het wel een saaie hike waar geen eind aan lijkt te komen. Je loopt namelijk over een onverharde weg waarbij je weinig ander uitzicht hebt dan dennenbomen die langs de kant van de weg staan. Bij stevig doorstappen leg je de weg in 2 uur af. Vervolgens is het nog een extra uur hiken naar het uitkijkpunt..

Lake O'hara Yoho National Park

Lake O'Hara Canada - by NOMADS

#1. Moraine Lake

De parel der parels! Het Moraine Lake is misschien zelfs wel het mooiste lake ter wereld vanwege zijn ijsblauwe kleur, de dennenbomen die om het gletsjermeer staan en de imposante bergrug (Valley of the ten peaks) op de achtergrond. Bij weinig zie je deze prachtig reflecteren in het water. Bovendien kun je rondom Moraine Lake schitterende hikes maken.

TIP: bezoek Moraine Lake tijdens zonsondergang en het liefst op een dag met weinig wind zodat de bergtoppen reflecteren in het water. Neem plek op een van de rotsen en geniet van het schouwspel van de ondergaande zon die de bergtoppen geel/ oranje laat verkleuren. Het is alsof een schilderij tot leven komt!

Hoe kom je er?

Het Moraine Lake is te vinden in het Banff National Park op ruim een uur rijden van het populaire Lake Louise. Je kunt er zelf met de auto heen rijden, maar er is ook een shuttle verbinding tussen Lake Louise en Moraine Lake. Tijdens de zomer zijn de parkeerplekken snel gevuld, dus ga op tijd. Of parkeer in Banff en neem vanuit daar een shuttle naar Moraine Lake.

Moraine Lake - Bezienswaardigheden West-Canada

Hoi, wij zijn Esther & Kay

Twee avonturiers die met een zelfbouw camper de wereld verkennen. Sinds 2018 helpen wij mensen met het bouwen van een camper en bieden we inspiratie voor onvergetelijke roadtrips.

Bekijk al onze blogs
over Canada

Emerald Lake West-Canada

Naar alle blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven