KAMPEREN BIJ LOCALS MIDDEN IN DE NATUUR

DUURZAME & UNIEKE KAMPEERPLEKKEN

Wij hebben onze camper zo gebouwd dat we er eigenlijk altijd vrij mee kunnen staan. Genoeg zonnepanelen voor de stroom, ruimte voor genoeg water en natuurlijk een eigen toilet. Toch is vrij staan in de natuur in lang niet alle landen toegestaan, ook in Nederland niet. Om toch op de mooiste en meest bijzondere plekken in de natuur te overnachten kun je gebruik maken van Campspace. Daarmee kun je namelijk kamperen bij locals in de achtertuin. Wij vertellen je er alles over in dit blog!

KAMPEREN BIJ MENSEN IN DE TUIN

Via Campspace kun je kamperen bij mensen in de tuin die graag hun mooie plek met anderen delen. Geen grote campings met een animatieteam, maar intieme minicampings op de mooiste plekjes in Nederland. Sommige plekken heb je helemaal voor jezelf, op andere plekken kom je juist gemakkelijk in contact met andere gasten. Naast achtertuinen vind je er ook mooie plekken in bijvoorbeeld een voedselbos, een weiland of aan het einde van een doodlopend weggetje in een bos zodat het er echt heel stil is. Zo voelt het toch een beetje alsof je vrij in de natuur staat, zonder dat je iets doet wat eigenlijk niet mag. Ook wel fijn, op veel plekken kun je voor een zacht prijsje gebruik maken van de stroom en daarnaast kun je er douchen en een toilet gebruiken. Scheelt toch weer opletten op je eigen watervoorraad en de accu.

Kamperen tussen boomgaard en schapen

LEKKER BUITEN ZIJN

Sowieso een van de leukste kanten van vanlife en kamperen is dat je heel veel buiten bent. Dat ben je op deze plekken zeker. Zet je telefoon lekker uit, pak een boekje erbij en plof neer in de hangmat of steek het kampvuur aan kruip lekker samen. Vaak voel je je na een dagje buiten ook wel moe, ga daarom vroeg naar bed. Je kunt dan ‘s ochtends ook wat makkelijker vroeg opstaan om de mooie zonsopkomst te bekijken. Wil je toch wat meer van de omgeving zien dan alleen een achtertuin? Trek er dan op uit. Veel plekken liggen aan of dichtbij wandelroutes, fietsroutes en mountainbikeroutes. Daarnaast kun je vanaf een aantal plekken een kano of een SUP huren, ideaal op een warme dag. Mocht je er van houden, dan kun je op sommige terreinen een yoga lesje boeken of een workshop wildplukken volgen.

Unieke camperplaatsen Nederland

DUURZAAM KAMPEREN

Het leuke van kamperen bij locals is dat het een heel duurzame manier van kamperen is. Je hoeft er sowieso niet ver voor te reizen om een mooie plek te vinden. Want Europa is mooi, maar Nederland is dat zeker ook. Daarnaast hebben veel mensen bij wie je in de tuin mag staan, actie ondernomen om hun terrein duurzamer te maken. Stroom wordt opgewekt door zonnepanelen, water wordt door de zon verwarmd in een waterton en toiletten zijn vervangen voor composttoiletten.

Kortom een nachtje kamperen op een Campspace is ideaal voor een vakantie in eigen land op de meest bijzondere plekken! Benieuwd naar de overnachtingsplekken van Campspace? Bekijk hier direct het aanbod van kampeerplekken en beleef een uniek buitenavontuur.

Campspace logo

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Campspace en bevat affiliate links. Je leest er meer over in onze disclaimer.

LEES OOK DEZE VANLIFE BLOGS

Zo verdien je met jouw camper tot wel €6000 per jaar (belastingvrij)!
15 must have kampeerartikelen voor camperaars
Ultieme Camper Reisroute Nieuw-Zeeland
Toilet camper: chemisch of compost toilet kiezen?

 

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter