BETAALBAAR EEN CAMPER LATEN BOUWEN: HET KAN!

HÉT PERFECTE ALTERNATIEF VOOR DURE CAMPERS

Vanlife is hot! En dat is ook niet zo gek: reizen met een camper is fantastisch. Het biedt je enorm veel vrijheid en tegelijkertijd ook een stukje comfort. Je hebt namelijk altijd en overal je ‘eigen huisje op wielen’ mee. Misschien vind je reizen met een camper wel zo leuk dat je overweegt om een camper te kopen. Helaas zijn nieuwe campers (maar ook gebruikte campers) behoorlijk prijzig. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om zelf een camper te bouwen. Mocht je dit niet zien zitten, maar droom je wel van een eigen camper zonder daar de hoofdprijs voor te betalen? Dan is een budget-camper laten bouwen door een externe partij een mooie middenweg! In dit artikel vertellen wij je er meer over.

BUDGETVRIENDELIJKE CAMPERS

De kans is groot dat wanneer je eenmaal met een camper hebt gereisd, net als wij, besmet bent met het vanlife virus en direct de mogelijkheden gaat bekijken om zelf een camper te kopen. Helaas kom je er dan snel al achter dat nieuwe campers peperduur zijn. Voor een instapmodel betaal je al gauw zo’n € 60.000. En ook voor knappe gebruikte campers moet je alsnog diep in de buidel tasten. Voor vele houdt hier de droom dan op. Gelukkig zijn er altijd weer nieuwe partijen die daar goed op inspelen. Zo ook B&S. Ook zij vonden dat campers te duur zijn en kwamen daarom met een passende oplossing: De Budgetvriendelijke Camper! Dit betreffen kant-en-klare campers; ideaal voor als je zelf niet wil zoeken naar een geschikte lege bestelbus om te kunnen laten ombouwen naar camper. Wil je wel je eigen bus laten ombouwen? Ook dat is mogelijk bij B&S.

Budgetvriendelijke camper van B&S Autoaanpassingen

CAMPER LATEN BOUWEN VOOR EEN VRIENDELIJKE PRIJS

B&S in Hoorn en Amersfoort is al sinds 1980 een begrip op het gebied van auto-aanpassingen, revalidatietechniek en hulpmiddelen voor mobiliteit en comfort. Begin 2019 hebben zij ook de stap naar het ‘camper’ segment gemaakt door het aanbieden van budgetvriendelijk camper ombouw van rond de € 10.000. Het is simpele, maar complete en net afgewerkte camper ombouw met hierin de basale basisvoorzieningen om ontspannen een vakantie door te brengen op een camping of camperplaats waarbij de camper ter plaatse op het stroomnet wordt aangesloten.

BUDGETVRIENDELIJKE CAMPER: WAT MAG JE VERWACHTEN?

De kant-en-klare budgetvriendelijke campers die bij B&S staan zijn van origine een occasion bestelbus. Dit zijn met name bussen die ouder zijn dan ca. 6 jaar. Dit komt omdat de meeste BPM dan is afgeschreven en er nog een relatief laag bedrag aan “Rest-BPM” overblijft wat nog betaald moet worden aan de belastingdienst. De kosten van de bestelbus komen bovenop de kosten voor de camper ombouw. Check hier het huidige aanbod kant-en-klare budgetvriendelijke campers van B&S.

Indien je jouw eigen bestelbus wilt laten ombouwen door B&S, dan is het van belang dat de aangeleverde bestelbus voldoet aan de eisen van de RDW qua binnenhoogte. Dus minimaal 1.70 m, wat in praktijk over het algemeen neerkomt op een bus met verhoogd (H2) dak. 

Een budgetvriendelijke camper bij B&S wordt standaard met onderstaande basisvoorzieningen geleverd:

 • Elektrische installatie incl. zekeringkast, aardlekschakelaar en enkele 230V wandcontactdozen.
 • Uitbreiding van de elektrische installatie met een accu-lader om de originele accu op te laden vanaf het 230V net. Hiermee is de werking van de 12V voorzieningen in de camper (koelkast, verlichting, waterpomp) ook gewaarborgd als de camper niet aan de stekker staat.
 • Een keukenblok met hierin opgenomen:
  • met elektrische/keramische kookplaat.
  • een eenvoudige spoelbak met kraan en stromend water via een 12v waterpompje.
  • een 230V wandcontactdoos.
  • een 12V absorptiekoelkast, aangesloten op de originele accu van de camper, zodat deze ook functioneert tijdens het rijden.
  • de nodige opbergruimte, maximaal zoals de grootte van het basisvoertuig toelaat.
 • Een gecombineerde bed/bank combinatie om overdag en ’s avonds lekker te zitten, te ontspannen en spelletjes te doen en ’s nachts heerlijk rustig te slapen. De tafel van de bed/bankcombinatie staat los, en kan daardoor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Naast de zit-/slaapfunctie bevat deze bed/bank combinatie ook de nodige opbergmogelijkheden:
  • Onder de zittingen van de bank zijn voorzien van afneembare deksel met daaronder de nodige opbergruimte.
  • De gehele Bed/bank combinatie komt op een verhoging te staan waaronder een grote opbergmogelijkheid is welke via de achterdeuren bereikt kan worden. Ideaal bijvoorbeeld voor de tuinstoelen.
 • Voldoende verlichting, 12V aangesloten op de originele accu.
 • Een gordijn achter de voorstoelen om de privacy te waarborgen.
 • Een luifel om lekker buiten te kunnen zitten.
 • Een fietsdrager achterop om fietsen mee te nemen zodat je ook zonder gebruik van de camper mobiel bent. 

Camper laten bouwen - B&S Autoaanpassingen

Interieurvoorbeeld budgetvriendelijk camper B&S autoaanpassingen

OPTIONEEL: EXTRA UITBREIDINGEN OP DE BASIS OMBOUW

Bovengenoemde budgetvriendelijke ombouw bevat zoals gezegd de basisvoorzieningen om ontspannen vakantie te vieren. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om de camper te personaliseren en naar eigen wens uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een hefdak, draaiplateaus voor onder de draaistoelen, extra verwarming etc.

Ook als je ervoor kiest om zelf jouw camper te bouwen, kan het zijn dat je bepaalde aanpassingen toch liever uitbesteedt. Zo hebben wij er onder andere voor gekozen om extra zitplaatsen te laten plaatsen door B&S. Daarmee weten we tenminste zeker dat deze door de RDW keuring komen. Lees hier meer over het uitbesteden van bepaalde aanpassingen aan de buscamper.

MEER INFORMATIE OVER HET HUIDIGE CAMPER AANBOD?

B&S stelt vooraf de gewenste uitvoering en indeling van de camper samen, zodat zij ten alle tijden een heldere en duidelijke prijsopgave voor je kunnen doen. Interesse? Vraag hieronder direct alle informatie aan:

 

TIP: ONTDEK OF EEN CAMPER WEL ECHT BIJ JE PAST

Twijfel je of een camper wel echt wat voor jou is? Dan doe je er goed aan om eerst eens een camper te huren. Zo ontdek je niet alleen of reizen met een camper bij jou past, maar ook welke faciliteiten je belangrijk vindt in een camper. Dit moet je weten alvorens je overweegt een camper te kopen.

TIP: Bij Goboony huur je een camper rechtstreeks van een eigenaar. Dit scheelt je zo’n 40% t.o.v. andere camper verhuurbedrijven. Bovendien heeft Goboony het grootste camperaanbod in Nederland. Ook erg leuk: ze bieden complete camperroutes aan, bijvoorbeeld over de prachtige Veluwe. Lees er hier meer over. 

 

LEES MEER OVER CAMPER BOUWEN

Zelf een camper bouwen in Nederland: regels & wetgeving
De voor- en nadelen van reizen met een camper
Camper dakluik inbouwen: uitgebreide handleiding + video
Camper wanden betimmeren en bekleden

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter