CAMPER TERUGVERDIENEN? VERHUUR JE CAMPER!

VERHUUR MAKKELIJK, VEILIG EN EENVOUDIG JE CAMPER

Kun jij extra geld gebruiken? Of wil je de bouw van je camper snel terug te verdienen? Verhuur je camper! Mensen staan momenteel te springen om campers! De vraag is nog nooit zo groot geweest. En dat terwijl jouw (zelfbouw) camper waarschijnlijk de helft van het jaar in de stalling staat. Of thuis op de oprit. Zonde! Maar hoe gaat camper verhuur nou precies in zijn werk? En wat kun je verdienen met jouw camper? We hebben hierover Goboony, het grootste camper verhuur platform van Nederland, 8 vragen gesteld! 

1. HOE VIND JE EEN HUURDER?

De eerste keer je camper verhuren is best spannend. Daarom is het verstandig om dat via een gespecialiseerd platform zoals Goboony te doen. Dan weet je tenminste zeker dat alles goed is geregeld! Goboony is dé Airbnb onder de campers. Jij plaatst hierop gratis een advertentie van jouw camper. Zodra deze advertentie is gepubliceerd is jouw camper beschikbaar voor verhuur en kunnen de aanvragen binnenkomen. Easy does it!

2. IS MIJN CAMPER GESCHIKT VOOR VERHUUR?

Of jouw camper nou 20 jaar oud, nieuw, groot, klein, zelfgebouwd of een ‘fabriekscamper’ is: zolang jouw camper technisch in orde is kun je deze verhuren. Dat wil zeggen dat je er veilig mee kunt rijden en dat alle apparatuur naar behoren werkt. Daarnaast moet de camper er netjes verzorgd uitzien.

3. MOET IK BELASTING BETALEN OVER MIJN CAMPER VERHUUR OPBRENGSTEN?

Nee, zolang je je camper occasioneel verhuurt en zelf blijft gebruiken hoef je geen belasting te betalen. Daarnaast blijft de wegenbelasting kwarttarief bij particuliere verhuur. Mocht je je camper veel verhuren dan kan de belastingdienst de verhuur als zakelijk aanmerken. Gemiddeld kun je tot €6000,- per jaar belastingvrij verhuren.

4. DEKT MIJN VERZEKERING CAMPER VERHUUR?

Moet ik mijn camper extra verzekeren voor verhuur aan particulieren? Nee, campers zijn direct verzekerd via het Goboony platform. En het mooie hieraan is dat je deze verzekering alleen betaalt wanneer de camper wordt verhuurd. Hij wordt direct uitgeschakeld wanneer je camper weer retour is. Scheelt weer kosten en je hoeft er helemaal niets extra’s voor te doen. Super makkelijk dus!

5. WAT GEBEURT ER IN GEVAL VAN SCHADE?

De verzekering biedt een all-risk dekking en een standaard eigen risico/borg van € 1000. Op deze manier zullen mensen voorzichtiger omgaan met andermans spullen omdat hun eigen portemonnee raakt. Dit is het bedrag dat de huurder vooraf betaalt om later eventuele naheffingen mee te verrekenen. Wanneer de naheffing hoger is dan de borg die betaald is, moet de huurder bijbetalen.

6. MAG IK ZELF DE VERHUUR VOORWAARDEN BEPALEN?

Bij de meeste camper verhuur platformen mag jij zelf de voorwaarden bepalen. Denk aan: huisdieren, minimum leeftijd, welke landen, de maximum duur maar ook de maximum aantallen kilometers. Jij hebt dus volledig de regie in handen! Jij houdt zelf de verhuurkalender bij en neemt daarin dus ook op wanneer jij zelf met de camper op vakantie wil gaan.

7. AAN WIE VERHUUR IK MIJN CAMPER?

Ook dat bepaal jij zelf. Voordat je overgaat tot het verhuren van jouw camper heb je contact met de verhuurder. Controleer goed of alle gegevens van je huurder kloppen. Dus zijn de adresgegevens en het opgegeven telefoonnummer juist. Is het e-mail adres bekend? Meestal worden huurders door het verhuurplatform op een aantal punten geverifieerd.

GRATIS E-BOOK: HOEVEEL KAN IK MET MIJN CAMPER VERDIENEN?

Dit hangt van verschillende factoren af. Zoals het type camper, de verhuurperiode, het seizoen, de leeftijd van de camper en het aantal slaapplaatsen. Als verhuurder bepaal jij zelf de verhuurprijs. Er is dus geen ‘standaard’. Maar om je enigszins een idee te geven: tijdens de zomer verdien je al gauw zo’n € 1900 per keer dat je je camper verhuurt. En ja, dit is in de meeste gevallen belastingvrij!

Tip: Benieuwd wat jij met jouw camper kunt verdienen? En wil je antwoord op al jouw vragen? Download direct het gratis e-book ‘zorgeloos verhuren’ van Goboony.

camper verhuur

Showing 6 comments
 • Inès
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik vroeg me af of dit ook geldt voor een Belgisch busje, of is Goboony enkel voor nerderlanders en Nederlandse busjes?

  Alvast bedankt 🙂
  Groetjes inès

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Inès,

   Dit geldt ook voor Belgische busjes. Laat ons weten als je andere vragen hebt 🙂

   Groeten,
   Esther en Kay

 • Inge
  Beantwoorden

  Als de camper in het buitenland kapot gaat hoe is de reparatie dan geregeld?

  Als hij niet binnen een aantal dagen te maken is dan krijgt de verhuurder neem ik aan alternatief vervoer via de verzekering? Hoe komt mijn camper dan terug in Nederland en wie heeft er contact met de garage? Is dat aan de huurder, ik of de verzekering?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Inge,

   Bij Goboony kun je een dagverzekering afsluiten die financiële bescherming biedt tijdens de verhuur van je camper. Deze verzekering is alleen geldig tijdens de verhuur, dus je hebt geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd. Naast financiële zekerheid biedt deze verzekering ook 24/7 pechhulp. Hierbij krijgt de huurder 24/7 hulp in geval van pech, als hij/zij niet meer verder kan rijden door schade, of als hij of zij niet in staat is om het voertuig te besturen. Reparatie ter plaatse, het naar een garage slepen, of de repatriëring van het voertuig wordt verzorgd. Daarnaast worden de kosten voor een vervangend voertuig en/of accommodatie vergoed. Lees hier alle voorwaarden van de Goboony Dagverzekering.

 • Lysanne
  Beantwoorden

  Hoi! Ik las op de website dat de verzekering alleen geldt voor particulier verhuur. Ik wil mijn bus/camper zakelijk gaan kopen en verbouwen. Hoe doe ik dit dan met de verzekering?

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Lysanne,
   Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met jouw gewenste verzekeraar. Zij kunnen je hierin het beste adviseren.
   Succes en alvast veel plezier met het bouwen van je bus!

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter