BUSCAMPER KOPEN OF ZELF BOUWEN?

WAAROM JE BETER ZELF EEN BUSCAMPER KUNT BOUWEN

Buscamper kopen? Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een buscamper zelf te bouwen. Het brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee ten opzichte van zelf een buscamper kopen. Je bespaart er niet alleen ontzettend veel geld mee, je kan de buscamper ook nog eens zelf helemaal naar eigen wens inrichten. En dat is eenvoudiger dan je denkt. Zo hebben wij zelf inmiddels al twee buscampers gebouwd. Zonder enkele bouwervaring aan vooraf. In dit blog vertellen jou meer over een buscamper kopen en waarom je deze misschien wel gewoon zelf wilt bouwen.  

NADELEN BUSCAMPER KOPEN

  • Het grote nadeel van een buscamper kopen is uiteraard de hoge aanschafprijs. Buscampers zijn momenteel ontzettend populair. Dat zorgt er ook voor dat de prijzen steeds meer gaan stijgen. Een nieuwe buscamper kost minimaal zo’n € 70.000 en een knappe occasion buscamper kost je al minimaal € 50.000. Wij bouwden in Nieuw-Zeeland zonder enige ervaring in twee weken tijd voor zo’n € 10.000 zelf een prachtige buscamper. Dat was inclusief aanschaf bestelbus.
  • Smaken verschillen! ‘Maar het interieur van een fabrieksbuscamper heeft vaak een ietwat oubollig karakter’. Dat is wat we vaak als motivatie terugkrijgen van zelfbouwers. En als we eerlijk zijn kunnen wij ons daar wel een beetje in vinden. Maar oordeel vooral zelf.
  • Een nieuwe of een occasion buscamper die je net gekocht hebt zal je na gebruik zo goed als zeker met verlies verkopen. Een zelfgebouwde buscamper is na de keuring van de RDW direct al meer geld waard dan dat je er zelf in hebt gestopt. Zo hebben wij in Nieuw-Zeeland een half jaar met onze buscamper gereisd en de buscamper na afloop zelfs met winst verkocht. Kortom, tot op een zekere hoogte gratis of zelfs met winst reizen!
  • Fabrieksbuscampers kun je niet naar eigen smaak kopen en de interieur opties zijn vaak beperkt. Bij een zelfbouw buscamper kun je alles volledig naar eigen wens bouwen en inrichten.
  • Niet geheel onbelangrijk, het rijden in een buscamper die je nieuw gekocht hebt geeft je toch een ander gevoel dan rijden in en buscamper die je zelf gebouwd hebt. En dat gevoel is onovertreffelijk…

VOORDELEN BUSCAMPER KOPEN

  • Bij een aankoop van een volledig nieuwe buscamper is alles nieuw. Dus ook het motorische gedeelte van de buscamper. Vaak gaat dat gepaard met een bepaalde vorm van garantie en comfort.
  • Als je geen tijd hebt om zelf een buscamper te bouwen dan is een buscamper kopen absoluut een voordeel.

HOE ZIET EEN ZELFBOUW BUSCAMPER ER DAN UIT?

Je bent vast benieuwd hoe dan zo’n zelfgebouwde buscamper er uit ziet. In principe zien de buscampers er aan de buitenkant precies hetzelfde uit als alle fabrieksbuscampers zoals een Hymer, Adria of Knaus. Zelfgebouwde buscampers zijn lege bestelbussen die omgetoverd worden tot volwaardige buscampers. Alleen dan wat hipper en volledig naar eigen wens zelf te bouwen.

ZELFBOUW BUSCAMPER FIAT DUCATO

buscamper kopen fiat ducato

Buscamper kopen fiat interieur

ZELFBOUW BUSCAMPER MERCEDES SPRINTER

Buscamper kopen mercedes sprinter

ZELFGBOUW BUSCAMPER VOLKSWAGEN CRAFTER

Buscamper kopen Volkswagen Crafter

Buscamper kopen Crafter interieur

GRATIS E-BOOK BUSCAMPER BOUWEN

De eerste vraag die je jezelf zeer waarschijnlijk hardop stelt is: ‘kan ik dat ook?’ Bij het begin denk je misschien mmm…. maar als je je eenmaal een beetje online inleest kom je er al gauw achter dat het eigenlijk prima te doen is. Iedereen kan naar onze mening zelf een eigen buscamper bouwen. We zijn daar zelf het voorbeeld van. We hebben zelf hiervoor nog nooit een schroefmachine in onze handen gehad. En het is ons gewoon gelukt!

> Klik en krijg direct toegang tot ons gratis e-books camper bouwen

Of:
> Klik en vraag een gratis offerte aan en laat jouw droom buscamper bouwen

camper bouwen gratis ebook

LEES MEER OVER CAMPER BOUWEN

Camper isoleren met Armaflex isolatiemateriaal
Zonnepanelen op je camper aansluiten
Camperverzekering: wat is de beste?
Camper ramen inbouwen: eenvoudig stappenplan
Camper laten bouwen: wanneer je niet alles zelf wil/kan doen

 

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter