7 GESCHIKTE BUSSEN VOOR EEN CAMPER

WELKE BUS IS GESCHIKT VOOR EEN CAMPER

Wat is dé beste bus voor een camper? Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Je bent je waarschijnlijk net aan het oriënteren, wil graag zelf een camper bouwen maar vindt het lastig om een geschikte bus te vinden voor een camper. Dat is het ook. Zeker als het je eerste bus is en je niet zo goed weet wat je wil en/of waar je op moet letten. Inmiddels hebben wij al twee keer dat proces doorlopen en kunnen we je aardig op weg helpen met welke bus je het beste kan kiezen voor een camper. 

BEPAAL JE BUDGET EN WENSEN

Sommige mensen hebben direct een voorkeur voor een merk. Wellicht omdat ze daar al reeds goede ervaring mee hebben of goede verhalen over gehoord hebben. Daar is op zich niks mis mee. Het helpt je om al heel gericht te zoeken. Maar of het jou uiteindelijk ook gaat helpen met de beste of geschikte bus voor jouw camper? Je doet er waarschijnlijk beter aan om eerst even een pen en papier te pakken en onderstaande vragen te beantwoorden. Vergeet even je voorkeur (als je die al hebt). Hierna ben je in ieder geval in staat om op basis van je budget en wensen gerichter te zoeken naar een geschikte bus voor jouw toekomstige camper.

VRAAG 1: WAT IS JE BUDGET?

Het budget wil je direct bij aanvang scherp hebben. Dit hadden wij helaas niet helder bij het uitzoeken van onze eerste bus in Nieuw-Zeeland. Hierdoor zagen we door de bomen het bos niet meer wat de zoektocht complex maakte. Bepaal dus vooraf heel duidelijk je totale budget en wat je hiervan wil besteden aan de lege bus als voor het ombouwen hiervan. Zodoende kan je sneller filteren wat je zoektocht veel eenvoudiger maakt.

kosten bus voor camper

VRAAG 2: HOEVEEL ZITPLAATSEN WIL JE IN JE BUS?

Het aantal personen waarmee je in een buscamper wil gaan reizen bepaalt eigenlijk direct hoe groot jouw bus moet gaan zijn. Wil je met niet meer dan twee personen reizen zul je uiteraard minder ruimte nodig hebben dan dat je bijvoorbeeld met het gezin wil gaan reizen. Meer mensen betekent sowieso meer zitplaatsen. Houd rekening met het feit dat als je een bus van na 07/’12 koopt dat je zitplaatsen in de rijrichting gemonteerd moeten worden en dat deze aan strenge montage eisen moeten voldoen tijdens de camper keuring door de RDW.

Extra zitplaatsen camper - by NOMADS

VRAAG 3: WELKE FACILITEITEN WIL JE IN JE BUS? 

De één wil een douche, wc, airco, warm water of een koelkast en de ander neemt genoegen met slechts koud water en een eenvoudig bed. Je wensen hierin zijn wel van invloed bij het aanschaffen van een geschikte bus voor een camper. Een aparte douche ruimte neemt natuurlijk meer ruimte in. Je doet er daarom goed aan om vooraf duidelijk op papier te zetten wat je graag in je bus wilt hebben aangezien dit de benodigde grootte beïnvloedt.

Camper Airco Dakkoof

VRAAG 4: WAAR WIL JE HEEN REIZEN MET JE BUS?

De steeds strenger wordende milieuwetten beperken met name steeds meer de dieselauto’s. Eigenaren van een oudere dieselauto betalen per 1 januari 2020 een toeslag van 15% op de motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Op de website van de RDW kun je de fijnstofuitstoot van een bus bekijken. Daarnaast zorgen nieuwe milieuzones voor een verbod in steeds meer steden. En dat zal in de toekomst alleen maar groter worden. Hoe ouder je diesel bus, hoe meer je beperkt wordt in toegang tot steden. Houd hier dus rekening mee bij de aankoop van je bus!

Van Life - by NOMADS

VRAAG 5: HOE COMFORTABEL WIL JE LEVEN IN EEN BUS? 

Onze eerste bus in Nieuw-Zeeland had een mooie bed-bank-constructie die je eenvoudig kon omtoveren tot twee banken of een tweepersoonsbed. Super handig. Maar als je een half jaar lang elke dag 2x je bed-bank-constructie moet omtoveren, inclusief je bed opmaken met linnen verlang je soms wel eens naar meer comfort. Daarnaast konden wij niet staan in onze buscamper wat voor iemand die 1,93 cm is niet altijd ideaal is. Daarom hadden wij bij onze nieuwe bus 2 keiharde eisen: een groot vast (lengte)bed en we moesten er allebei in kunnen staan. Geloof ons, dat is geen overbodige luxe! Zeker niet als je er full-time in leeft en werkt. Maar goed als je 1x per jaar 2 weken op vakantie gaat kan dat wellicht weer wat anders zijn. Stem het dus goed af op je persoonlijke wensen. Tip: huur eens een camper en ontdek wat echt wat je echt belangrijk vindt.

NOTE: jouw lengte bepaalt of je een dwarsbed kunt plaatsen of niet. Dit heeft gevolgen voor de benodigde breedte en lengte van de bus. Zo zijn sommige bussen breder (Citroën Jumper, Fiat Ducato) dan andere modellen (Mercedes Sprinter, Renault Master).

Camper bouwen met een volledige bouwgids

VRAAG 6: HOE BELANGRIJK VIND JE KWALITEIT IN EEN BUS? 

Of je nou een auto koopt of een bus. Kwaliteit bij een tweedehands vervoersmiddel blijft altijd lastig in te schatten. Tenzij je voor nieuw gaat. Maar zelfs dan kunnen er binnen de eerste 50.000 km al onverwachts reparaties moeten plaatsvinden. Wanneer doe je het goed? Dat weet je pas als je gekocht hebt en een paar jaar in de bus hebt gereden. Wij hebben ooit een tweedehands auto gekocht in Vancouver voor onze roadtrip door Canada en Amerika. Achteraf een kat in de zak. Wat bleek? Lekke radiator, bijna geen remschijven en een stukke koppakking. Nu is dat wel een extreem geval maar het is wel gebeurd. En we lezen wel vaker verhalen van mensen die een bus net hebben omgebouwd en ze erachter komen dat het hele onderstel is verroest. Dus leer van onze fout!

In de zoektocht naar een bus kan je soms door je enthousiasme verblind raken. Maar kies vooraf ALTIJD voor een onafhankelijke aankoopinspectie (bijvoorbeeld door mijnautocoach.nl). Laat je bus volledig checken. Het kost je misschien € 150, maar op een groot bedrag is dat het dik waard. Vergeet dan niet ons kortingsboek camper bouwen te kopen. Hiermee ontvang je onder andere € 25 korting op een aankoopinspectie. Bepaal voor jezelf vooraf een minimum bouwjaar en maximum aantallen kilometers. Nogmaals, het zegt niet alles, want er zijn bussen die de 600.000 halen maar het kan je helpen om gerichter te zoeken. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een bus uit 2014 met slechts 50.000 km op de teller. Mede ook met het oog op de toekomst, dat we er lang mee kunnen rijden en mochten we hem ooit willen verkopen, dit ook voor een mooie prijs kunnen doen. Zelfs als we er flink in hebben gereden.

WAAR REKENING MEE TE HOUDEN

Voordat je nu direct begint met zoeken naar een geschikte bestelbus, lichten we hieronder eerst nog een aantal zaken toe waar je rekening mee dient te houden:

 1. Bij het kopen van bestelbusjes krijg je meestal nog te maken met het betalen van BPM. Dit komt omdat bedrijfswagens geen BPM hoeven te betalen. Als je een bestelbus als particulier koopt betaal je wél BPM. Je betaalt in dat geval dus meer dan alleen de verkoopprijs. Hoe ouder de bus, hoe lager de rest BPM.
 2. Vergeet ook niet de BTW. De prijzen die online bij bedrijfswagens zichtbaar zijn, zijn zonder BTW van 21%.
 3. Kijk naar de ledige massa van de bus (gewicht zonder belading en passagiers) en de toegestane maximum massa (TMM). Kies een bus met een toegestane maximum massa van 3300 of 3500 kg. Bij een TMM van 3000 kg heb je namelijk zeer weinig marge voor het bouwen en de belading.
 4. Kleinere buscampers zijn vaak goedkoper, rijden zuiger, maken minder geluid en zijn makkelijker te parkeren dan grotere bestelwagens.
 5. Doe altijd een onafhankelijke aankoopinspectie. Deze checken bussen o.a. op schade, roest, eventuele verfsporen en uiteraard de motor en de rest van de bus.
 6. Als je een bus ombouwt tot camper ben je verplicht deze te registreren als zijnde ‘camper’. Dit moet je laten doen bij een RDW keuringsstation. Om een bestelbus om te laten zetten naar camper moet je voldoen aan de inrichtingseisen van de RDW. Hiervoor betaal je wel eenmalig een vergoeding. Het is ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
 7. Uiteraard moet je net als een normale auto ook je camper gewoon wegenbelasting betalen. Echter kun je als camper in aanmerking komen voor het zogenaamde ‘kwarttarief’ waarmee je 75% korting krijgt op het reguliere tarief. Dit komt omdat campers normaal gesproken veel minder van de weg gebruik maken dan normale auto’s. Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen dien je wel te voldoen aan een aantal inrichtingseisen van de belastingdienst.

Bestelbus camper afmetingen opmetenTIP: Neem een meetlint mee bij de bezichtiging. Ondanks dat je de afmetingen van een bestelbus online kunt opzoeken, krijg je een veel beter beeld van de beschikbare ruimte wanneer je daadwerkelijk in de bus staat.

GERICHT ONLINE NAAR EEN BUS ZOEKEN

Nu je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving omtrent omgebouwde campers en jouw wensen helder hebt, kun je gericht online zoeken naar een bus. Veel websites beschikken tegenwoordig over handige filter systemen die bussen die niet binnen jouw budget en/of wensen passen direct uit kunnen sluiten. De volgende websites beschikken over een groot aanbod aan tweedehands bestelbussen maar als je op Google zoekt naar bestelbus occasions of bestelwagen occasions vind je er nog veel meer:

 1. Bestelbus.nl
 2. Ruinemans Bedrijfswagens
 3. Bestelauto’s op Marktplaats
 4. Bedrijfswagen.nl
 5. Dutch Vans

WELKE TYPE BUSSEN ZIJN ER VOOR CAMPERS?

Om jouw zoektocht iets makkelijker te maken naar een geschikte bus om deze om te bouwen tot camper hebben wij hieronder de meest populaire bussen van dit moment voor je op een rijtje gezet. We hebben onderscheid gemaakt in de grotere en wat duurdere bussen en de kleinere, wat goedkopere bussen. We beginnen met de grotere bestelbussen. De formaten van bussen worden aangeduid met zogenaamde lengte en hoogte maten. Bijv: L2/H2. Helaas is hier geen standaard voor. Daarom hebben we hieronder ook alle formaten handig in een overzicht geplaatst wat jou helpt om de beste bus voor jouw toekomstige camper te kunnen vinden. Kijk goed naar de lengte en breedte van de bus en of je jouw gewenste faciliteiten hierin passen. Heb je er eentje op het oog? Maak dan een gedetailleerde camper indeling om te bepalen of daadwerkelijk alles erin zou passen. Dat voorkomt teleurstellingen!

MERCEDES SPRINTER BUS

Mercedes sprinter bus

RENAULT MASTER BUS

VOLKSWAGEN CRAFTER BUS

FIAT DUCATO BUS

Fiat Ducato Bus

OPEL VIVARO BUS

VOLKSWAGEN T5/T6 BUS

CITROËN JUMPER BUS

 

IDEEËN & INSPIRATIE

Om te bepalen welke bus bij jou past kan het enorm fijn zijn als je kan kijken naar verschillende busjes die al reeds zijn omgebouwd. Zo krijg je een goed idee wat er allemaal daadwerkelijk past in een lege bus en kun je ook beter inschatten welke grootte en type bus uiteindelijk het beste bij jou past. Klik en lees in dit blog alles over verschillende zelfbouw campers en doe direct ideeën op.

Zelfbouw Camper Inrichting & Inspiratie

TIP: GRATIS CAMPER BOUWEN HANDLEIDING

Als je eenmaal een lege bus hebt gekocht voor een camper kun je dit natuurlijk zelf bouwen middels ons gratis e-book ‘camper bouwen’. Wil je dit liever niet zelf doen kun je er altijd voor kiezen om dit uit te besteden aan een partij die dit voor jou kan doen. Desnoods besteed je alleen bepaalde handelingen uit zoals het inbouwen van een diesel standkachel of het aanleggen van elektriciteit.

camper bouwen gratis ebook

LEES MEER OVER CAMPER BOUWEN

Zonnepanelen op je camper aansluiten
Camper isoleren met Armaflex isolatiemateriaal: compleet stappenplan
Extra zitplaatsen in camper en andere aanpassingen
Dakraam camper inbouwen: uitgebreide handleiding

 

Showing 32 comments
 • corrie
  Beantwoorden

  ik zou graag met iemand die net als ik een campertje zoekt willen overleggen om uit al deze info bruikbare adviezen te halen. ik weet dat de rwd met binnenmaten werkt van 2mlang en 1m70 hoog. over de breedte hebben ze het niet omdat die meestal standaard zijn denk ik. en wat past dan in mijn budget.ik wil van gedachten kunnen wisselen over al die dingen die erbij komen kijken.
  groet,corrie

 • Hans
  Beantwoorden

  Is er een bepaalde reden dat je de Peugeot Boxer niet noemt? Of zie je die hetzelfde als de Citroen Jumper?
  En ik ben benieuwd naar of de ene motorisch betere papieren heeft dan de ander.

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Hans,

   Nee, die zien we als hetzelfde. Wat betreft de motor durf ik je niet te zeggen. Zou je even moeten Googlen.

   Groet,
   Kay & Esther

 • Guy
  Beantwoorden

  Hallo
  Ik heb vorig jaar een busje omgebouwd en kan je misschien helpen met tips of praktische hulp
  Mvg Guy

  • corrie
   Beantwoorden

   hoi,
   ik woon in Doetinchem en is dat te doen met practische tips? ik wil beginnen met het uitwisselen van gedachten over hoe het maken verloopt. bv het plan bekijken of er aanpassingen nodig zijn
   groet,corrie

  • corrie
   Beantwoorden

   dag Guy,
   zou het dan niet handig zijn om mail uit te wisselen?
   groet,corrie

 • Kasper
  Beantwoorden

  Kleiner kan eventueel ook, wij hebben een leuke camper gemaakt van een VW Caddy Maxi. Inclusief volwaardig bed, zetel wanneer bed is ingeklapt, tafel en 2 pits fornuis keukentje…

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Yes dat kan ook zeker!! Onze eerste camper in NZ was een Nissan Caravan; ook een stuk kleiner dan die we nu hebben.

   • Marieke
    Beantwoorden

    Hoi, en moet je een Caddy dan ook als camper aanmelden als je hem ook als gewone auto gebruikt?

    • by NOMADS
     Beantwoorden

     Hoi! Als jij veranderingen in je auto aanbrengt dien je deze te laten keuren door de RDW. Daarnaast zul je meer wegenbelasting betalen dan het voordelige kwarttarief waar campers voor in aanmerking komen. Dit komt omdat je de camper naast recreatief gebruik ook gebruikt voor woon- werkverkeer. Je kunt het beste telefonisch contact opnemen met de Belastingdienst over hoe en wat. Succes!

  • Henk
   Beantwoorden

   Haai! Ik mis de Ford Transit, is dat bewust vanwege nadelen? Bvd!

   • by NOMADS
    Beantwoorden

    Hoi! Nee hoor, maar we hebben de 7 meest gekozen uitgelicht. Ford Transit is ook zeker een geschikte bus 🙂

  • Henk
   Beantwoorden

   Dag Kasper, heb je deCaddy ook laten keuren als camper? Zo ja of zo nee, wat ben je kwijt aan wegenbelasting? Wat zijn de redenen dat jullie die hebben verkozen boven een bestelbus? Bvd!

 • Marian
  Beantwoorden

  Wat een ontzettend compleet verhaal!
  Heel veel dank voor de energie die jullie daarin hebben gestoken
  Wij gaan aan de slag, met jullie “ bijbel” op zak
  Hartelijke groet
  Marian

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Super leuk om te horen Marian! Veel plezier met het bouwen van de bus!
   Groeten,
   Esther en Kay

 • Niels
  Beantwoorden

  Hoi, ik zie op internet veel busjes die een bed hebben in de breedte. Zo zag ik op internet een bus met een bed van 1.90m breed in een Renault Master. De maten die jullie opgeven (en die overigens ook zo op internet staan) geven aan dat de breedte een stuk smaller is. Komt dit doordat de binnenmaat dat misschien groter is?
  We zoeken in ieder geval een busje waar we een bed in de breedte kunnen maken, hebben jullie hier tips voor?
  Groetjes,
  Niels

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Niels,

   Het zou goed kunnen dat het 1.90m bed op de spalken is gebouwd waardoor er meer over de breedte beschikbaar is. Heb je al eens gekeken naar een Fiat Ducato of Citroen Jumper? Deze zijn breder dan bijv. een Sprinter of Renault Master.
   Veel succes met de zoektocht naar een geschikte bus!

   Groeten,
   Esther en Kay

 • Leon F.N. Kleynen
  Beantwoorden

  Hallo wij hebben ons oog laten vallen op een Peugot Boxer. Het is een marge bus. Echter deze heeft 2 schuifdeuren en vroeg mij af of dit al dan niet handig is. Ben ook erg benieuwd naar indeling mogelijkheden van deze bus. Alvast bedankt, Gr. Leon

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Leon,
   Bedankt voor je bericht. De voordelen van twee schuifdeuren zijn dat je in de zomer de bus goed kan ventileren, er makkelijk in te stappen is bij eventuele extra zitplaatsen, meer uitzicht en daglicht (mits extra ramen). In ons zelfbouw camper inspiratie e-book staat een soortgelijke buscamper. Wellicht dat je daar wat inspiratie uit kunt halen. Veel plezier met de bouw!

  • Elisabeth Heertjes-Remmen
   Beantwoorden

   Ha Esther en Kay

   Ben n dansdocente net met “ pensioen. Graag willen mijn partner en ik een buscamper , niet te groot, gaan verbouwen en hopelijk snel op reis. Heb jullie boeken , super materiaal, gekocht.
   Toch hoor ik graag jullie idee van merk buscamper. En welk bedrijf betrouwbaar is .
   Hoop dat dit niet te veel gevraagd is
   Groet Kit

   • by NOMADS
    Beantwoorden

    Hoi Kit. Wat leuk dat jullie een camper willen gaan bouwen :)! Wat betreft merk: Volkswagen en Mercedes bussen worden doorgaans gezien als zeer solide bussen die vele kilometers (en dus jaren) meegaan. Maar als je bijvoorbeeld een dwarsbed wilt dan zijn Fiat Ducato’s en Citroën Boxers wellicht het meest geschikt omdat je hierin een bed van 193 cm over de breedte kunt creëren. Toch zouden we je adviseren om je niet blind te staren op een specifiek merk. De algemene staat van een bus is eigenlijk het allerbelangrijkste. Heb je een bus op het oog dan kun je een RDW kentekencheck doen. Hier kun je bijvoorbeeld zien of de tellerstand logisch is, of de bus ooit is gestolen, eventuele terugroepacties etc. Daarnaast raden we je aan om een onafhankelijke aankoopkeuring uit te laten voeren alvorens je overgaat tot aankoop van de bus. Hiermee voorkom je dat een kat in de zak koopt. Dit hebben wij ook laten doen door mijnautocoach.nl. De kosten voor zo’n keuring betalen zich doorgaans dubbel en dwars terug doordat er vaak een aantal punten worden uitgehaald die je een sterkere onderhandelingspositie geven. Wij hebben onze bus destijds gekocht bij Ruinemans en kunnen hen naast Bestelbus.nl aanraden. TIP: in ons kortingscode e-book tref je korting aan voor op de onafhankelijke aankoopkeuring en voor de aankoop van een bus bij Bestelbus.nl. Wij wensen jullie veel plezier met bouwen en hopelijk volgen er vele mooie reizen. Groeten, Esther en Kay

 • Gerard
  Beantwoorden

  Hallo,
  Jullie hebben een dakairco (2000 w). Hoe gebruiken jullie het op plaatsen waar geen walstroom voorhanden is. Een omvormer zal belastend zijn voor de accu’s voor dit doel.

  Groeten,

  Gerard

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi Gerard,
   Klopt. Wij gebruiken hem daarom ook alleen als we aan de laadpaal staan. Naast onze dakairco hebben we ook een dakluik met ventilator en een standkachel. Beide kunnen we wel off grid gebruiken.
   Groet,
   Esther

 • Mary Vugt
  Beantwoorden

  Ik vrouw 74 wil ook aan camper/Bus beginnen nu ik alleen ben,
  Zelf inbouwen dat gaat zeker niet lukken.
  Begrijp wat ik ook neem “het belangrijkste is de automotor ??
  Realistisch gezien zal ik er geen 10-20 jaar meer gebruik van kunnen maken.
  Ogen Oren handen benen moeten het goed blijven doen.
  Ik heb er totaal geen verstand van en hoop dat U.iemand een goede oplossing heeft voor mij Als beginner.Noit camper gehad Ooit zelf een VW transporter gehad/gereden Maar vind die net te klein als ik langer weg zou willen Bijna geen berg/opslagruimte.Stahoogte of uitvouw/tent ook prima omdat ik toch al krom ga lopen en het niet erger wil maken Belangrijk onder de 6 meter zodat ik het aan kan < Voldoende is bed /kook/water/ koelk/toilet/portipot z\zitje 1á2 pers. misschien kacheltje? Bijvoorbaat mijn dank voor het meedenken advies en UW tijd Mary en wat ik vergeet en belangrijk is

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Dag Mary, wat ontzettend leuk dat u aan een camper wil beginnen! Wellicht is een Ford Nugget een optie? Dit is een compacte buscamper voorzien van alle gemakken. Eventueel zou u ook contact kunnen opnemen met onze partner B&S. Zij bouwen bus campers geheel op maat en denken graag met u mee. Op deze pagina kunt een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Alvast veel reisplezier gewenst!

 • Peter
  Beantwoorden

  Hallo Esther en Kay. Ik zit te denken aan een meubel bak wagen. Dat is een vierkante opbouw, vaak met laadklep. De ruimte is dan gigantisch t.o.v. De meeste bus campers. Bij veel modellen is de toegestane laadvermogen 600 kg. Hebben jullie enig idee (of misschien wel een exact getal) van het gewicht van de hele ombouw actie. Dus hoeveel kg hebben jullie toegevoegd aan het voertuig als gevolg van de ombouw? Welke nadelen zouden er aan dit model voertuig kunnen zitten

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi! Onze bus woog kaal iets van 1950 kg en na ombouw 2800 kg.. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat wij redelijk zwaar bouwmateriaal hebben gebruikt. Reken gemiddeld op 600-800 kg voor de ombouw. Daarnaast moet je rekening houden met het gewicht van je bagage. 600 kg lijkt mij daarom te krap. We hebben een blog geschreven over het gewicht van een camper en hoe je overbelading voorkomt. Wellicht heb je daar wat aan 🙂 Qua model voertuig; kijk goed naar de afmetingen. Hoe groter een bus, des te duurder ferries e.d. zijn. Ook parkeren kan lastiger zijn. Succes met de keuze!

 • Barbara
  Beantwoorden

  Hoi 👋🏻

  Ik vroeg me af wat volgens jullie de kleinste meest geschikte bus is voor een camper.
  Ik wil er ook mijn boodschappen mee kunnen doen en de kids kunnen vervoeren maar ook een bed in kunnen maken koelkast en kookstel.

  En zijn caravanonderdelen geschikt om over te zetten in een camper?

  Hoor het graag, alvast bedankt ☺️

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Hoi! Qua kleinere busjes kun je kijken naar Volkswagen T4/T5 modellen of iets vergelijkbaars. Houd hierbij wel rekening met de camper inrichtingseisen van de Belasingdienst en RDW (i.v.m. de stahoogte). En in principe zijn caravanonderdelen geschikt om over te zetten, maar houd wederom de inrichtingseisen in gedachten. En het is belangrijk dat de onderdelen stevig kunnen worden gemonteerd in verband met veiligheid. Succes!

 • Paul
  Beantwoorden

  Hoi hoi, die tabelletjes mooi op een rij zijn subliem! Ik zoek al weken naar dergelijke informatie. Wat het helemaal compleet zou maken zijn de buitenafmetingen van de busjes. Kwestie van te weten of het binnen een parkeervak/garage/schuur/etc… past. Hartelijke groet en doe zo verder!

  • by NOMADS
   Beantwoorden

   Goed om te horen dat je de tabelletjes waardeert en bedankt voor de nuttige feedback!

 • Bart
  Beantwoorden

  Heeft iemand n tekening of aanwijzingen om zelf n webasto standkachel onder de bijrijdersstoel te plaatsen

Laat een bericht achter

Begin met typen en druk op enter